Daň za pařížskou olympiádu. Francouzi museli zrušit znovuobnovený turnaj

- Marek Bartošík

Součástí nabitého tenisového kalendáře v roce 2024 měl původně být i Hopman Cup, tedy soutěž smíšených dvojic. Kvůli olympiádě v Paříži, která se bude konat na přelomu července a srpna, se ale pořadatelé Hopman Cupu rozhodli letošní ročník po dohodě s Mezinárodní tenisovou federací (ITF) vynechat.

Fanoušci Hopman Cupu se letos dalšího vydání této soutěže nedočkají. Turnaj smíšených dvojic byl obnoven po tříleté odmlce loni, kdy se také přesunul z australského Perthu do francouzského města Nice. Namísto v lednu se hrálo v červenci po Wimbledonu.

Na antuce v Nice se ale letos zápolit nebude. A důvod je jednoduchý: tenisové hvězdy budou mít po travnatém Wimbledonu, končícím 14. července, pouze necelé dva týdny na přípravu na olympiádu v Paříži. Tenisový turnaj pod pěti kruhy se uskuteční od 27. července do 4. srpna na antuce v areálu Rolanda Garrose.

Na Hopman Cup zkrátka v konkurenci olympiády a jiných akcí nezbývá prostor, respektive případná účast by byla velmi pravděpodobně příliš slabá na to, aby organizátoři letošním ročníkem zaujali. A tak se turnaj vrátí do kalendáře až v sezoně 2025, která už bude neolympijská.

Loni se z triumfu na Hopman Cupu radovalo chorvatské duo Donna Vekičová, Borna Čorič. Akce se zúčastnil i tehdy čerstvý wimbledonský šampion Carlos Alcaraz a další člen Top 10 Holger Rune.