Největší kariérní titul! Nicod si podmanil halový podnik v Trnavě

- Michal Hladký

Čtvrtý titul v letošní sezoně, celkově pak šestý kariérní a vůbec ten ze všech nejcennější. Jakub Nicod (397.) tentokrát ovládl halovou pětadvacítku v Trnavě, když ve finále smetl Němce Sebastiana Fanselowa (319.) za hodinu a 22 minut po setech 6:3, 6:1. Na turnaji ztratil jen jeden set a potvrdil svůj výkonnostní vzestup.

Jakub Nicod měl finálové klání od začátku pod kontrolou. Hned v prvním gemu prolomil servis Sebastiana Fanselowa, což ještě zopakoval za stavu 5:3, kdy znova uspěl na returnu a dostal se do nadějného vedení.  

Druhé dějství pak rozhodla čtvrtá hra, ve které český tenista soupeře brejkl čistou hrou. Následně hráč pražské Sparty ztratil jen dva fiftýny a dokráčel si v Trnavě pro největší kariérní titul. Do své sbírky dospělých triumfů tak přidal šestou trofej, doposud se mu podařilo ovládnout tři turnaje v Monastiru a po jednom v Herákleionu a Aradu.

V utkání si Nicod pomáhal parádním servisem. Nasázel osm es, přes první podání ovládl fantastických 20 výměn z 22. Na příjmu si vypracoval 11 brejkbolů, k vítězství v zápase mu pak stačilo proměnit čtyři.

Nutno dodat, že na halovém turnaji devatenáctiletý Čech dominoval, ztratil pouze jeden set. A vyšlápl si například na Henriho Squirea, vítěze nedávného challengeru v Hamburku a 240. hráče světového žebříčku.

Jakub Nicod se díky povedenému týdnu posune v rankingu ATP přibližně k 350. pozici. V příštím týdnu není přihlášen na žádný turnaj, následně by se měl představit v Santa Margheritě a Antalyi.

1st Empire Men´s Indoor 2024, Trnava (muži, SVK, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále dvouhry
JAKUB NICOD (397.) – Sebastian Fanselow (GER, 319.) 6:3, 6:1