Hrazdil s trenérem Šafránkem slaví triumf v Turecku. Další Češi na tituly nedosáhli

- Jan Vojkůvka

Jako už tradičně se v sobotu na řadě turnajů ITF hrála deblová finále a opět to bylo s významnou českou stopou. Zisk titulu tentokrát ovšem mohli slavit pouze Jan Hrazdil s Václavem Šafránkem, kteří zvítězili v turecké Antalyi. David Poljak s Matějem Vocelem a Jakub Nicod ve finálových zápasech neuspěli.

Sobotní deblový finálový program na okruhu ITF odstartovali Jan Hrazdil s jeho trenérem Václavem Šafránkem. České duo se probilo do finále po devíti měsících, přičemž absolvovalo teprve druhý společný turnaj v tomto ročníku. Důvodem pochopitelně je, že Šafránek už tenis profesionálně nehraje a jen občas se představí po boku svého svěřence.

Po úspěšně zvládnutých třech zápasech, během nichž porazili například nasazené dvojky Chiritu s Pavlem či turnajové trojky Kloka s Metrevelim, nastoupili Češi do souboje se čtvrtými nasazenými Němci Johnem Sperlem a Marlonem Vankanem. V utkání, které trvalo hodinu a 37 minut, zvítězili Hrazdil s Šafránkem po setech 7:6(4), 1:6, 10:7.

Devatenáctiletý Hrazdil, jenž vyhrál v Antalyi už minulý týden po boku Rakušana Schwaerzlera, se v sobotu dočkal svého třetího letošního a celkově už pátého deblového titulu mezi profesionály.

Poljak s Vocelem další titul nezískali
V sobotu se ve finále představil rovněž ryze český pár David Poljak a Matěj Vocel, kteří se minulý týden radovali ze společné trofeje na turnaji ITF ve francouzském Creteilu. Tentokrát jim ale štěstí nepřálo a dramatický finálový souboj v Touluse-Balmě pro sebe neurvali.

V souboji o titul potkali Češi nasazené jedničky Remyho Bertolu ze Švýcarska a Arthura Bouquieru z Francie. S nejvýše nasazeným párem Poljak s Vocelem po takřka dvou hodinách prohráli 6:7(8), 7:5, 6:10.

Neuspěl ani Nicod
O titul si v sobotu zahrál v portugalském Loule Jakub Nicod, jenž na tamní pětadvacítce plnil společně s Francouzem Danem Addedem roli nasazených jedniček. Česko-francouzská dvojice ovšem své působení na turnaji až k celkovému prvenství nedotáhla.

Nad síly turnajových jedniček byly nasazené dvojky Alexander Donski z Bulharska a domácí Tiago Pereira. Duel, jenž trval přes hodinu a půl, Added s Nicodem prohráli 6:7(6), 6:2, 1:10. Nicodovi se tak svou sbírku tří deblových trofejí z minulé sezony prozatím rozšířit nepovedlo.