Velká vlhkost a vítr. Hraní v Miami je obtížné, tvrdí Sinner. A co nároďák?

- Filip Lefenda

Mimořádný úvod sezony zatím prožívá Jannik Sinner. Dvaadvacetiletý Ital si v Melbourne dokráčel pro premiérový grandslamový titul a postupně natáhl svou letošní neporazitelnost na osmnáct zápasů. Ukončil ji až v semifinále podniku v Indian Wells Španěl Alcaraz. V pátek zahájí třetí tenista žebříčku ATP cestu za obhajobou loňského finále v Miami. Před vstupem do turnaje se rozpovídal i o náročných podmínkách, které na Floridě panují.

Sinner měl v prvním kole coby druhý nejvýše nasazený hráč volný los. V tom druhém narazí na krajana Andreu Vavassoriho, až 148. tenistu světa. Spíše než se soupeřem tak dost možná bude zápolit se zrádným klimatem.

Vyprávět by ostatně mohl i další Ital Matteo Berrettini, jenž se vinou vysokých teplot a nebývalé vlhkosti potýkal se zdravotními problémy v duelu s Britem Andym Murraym. Už v kvalifikaci pak zkolaboval přímo na kurtu Francouz Arthur Cazaux, jenž opustil dvorec na vozíku a musel být hospitalizován v nemocnici.

„Oproti Indian Wells je zde mnohem větší vlhkost. Často zde fouká i vítr, takže je hraní v Miami poměrně obtížné,“ líčil Sinner v rozhovoru pro Sky Sport. 

„Osobně ale s těmito podmínkami nemám až takový problém. Centrální kurt je zde totiž, stejně jako na dalších turnajích, dost odlišný od menších nekrytých dvorců,“ vysvětlil finalista z let 2021 a 2023.

Vítěz dvou letošních turnajů patří na Miami Open k hlavním adeptům na zisk trofeje. „Po utkání s Alcarazem jsem měl trochu obavy, ale už jsem zase klidný,“ přiznal. „Hodně pracuji na svém podání. Snažím se zlepšit jeho směr, což může být klíčové. Obecně ale trénuji všechny údery. Včetně voleje, abych ho mohl chodit hrát k síti ihned po servisu,“ doplnil Sinner.

Volna během úvodního kola využil Sinner k návštěvě fotbalového stadionu místního Interu Miami. Neobdivoval přitom legendárního Argentince Messiho. Ve čtvrtek na něm sehrála vítězné přátelské utkání s Venezuelou (2:1) italská reprezentace. A grandslamovému šampionovi se dostalo od krajanů vřelého přijetí.

„Bylo pro mě ctí setkat se s národním týmem. V pouhých 22 letech se mi dostalo uznání od fotbalistů, kteří patří k těm nejlepším na světě. Dost to na mě zapůsobilo. Jde o důkaz, že věk je opravdu pouze číslo,“ pravil dojatě Sinner.