Nečekaně dobrý tenis. Na první zápas to nebylo zlé, libovala si po dlouhé pauze Halepová

- Filip Lefenda

Svůj první soutěžní zápas po rok a půl dlouhé pauze odehrála v Miami bývalá světová jednička Simona Halepová. Dvojnásobná turnajová semifinalistka hned na úvod potvrdila, že tenis hrát nezapomněla. Do druhého kola sice na akci kategorie WTA 1000 nepostoupila, favorizovanou Španělku Badosaovou nicméně dostala do tří setů, a mohla tak být se svým comebackem spokojena.

Halepová si měla původně odpykat za užití zakázané látky Roxadustat a nesrovnalosti v biologickém pasu až čtyřletý distanc, uspěla ale se svým odvoláním k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS), která snížila její trest na devět měsíců.

Po vynesení verdiktu Halepová okamžitě přijala divokou kartu do Miami. Připravovat se začala na místě už v průběhu minulého týdne. „Mám pocit, jako bych nikdy nepřestala. Děkuji!“ byla vděčná za možnost znovu hrát nejen turnajovému řediteli Jamesi Blakeovi, vítězi deseti titulů z okruhu ATP.

Do úterního utkání s Badosaovou vlétla Halepová ve velkém stylu. První set ovládla za 39 minut hladce 6:1, když na úvodní čistou hru protivnice odpověděla šesti vyhranými gemy v řadě. K zisku druhého setu stačil Španělce jediný brejk z druhého gemu. V rozhodujícím dějství pak zvládla Halepová na ztracené podání ze třetí hry reagovat rebrejkem, ve zbytku klání ale selhala na servisu ještě dvakrát, a prohrála tak po dvou hodinách 6:1, 4:6 a 3:6.

Po utkání i tak hýřila dvaatřicetiletá Rumunka, jež vypadla ze světového žebříčku, spokojeností. „Tohle už mi opravdu chybělo. Byla jsem plná emocí. Pozitivních emocí,“ přiznala na pozápasové tiskové konferenci rodačka z Constanty.

„Diváci mě celou dobu sympaticky podporovali. Úroveň mého tenisu byla docela dobrá. Pro většinu lidí vlastně až nečekaně dobrá. Měla jsem trochu obavy, jak utkání zvládnu. Na první zápas to nebylo zlé. Myslím, že jsem dnes odvedla dobrou práci. Mám za sebou opravdu mimořádný den,“ usmívala se.

Dvojnásobná grandslamová šampionka vyhrála na elitním okruhu celkem 24 singlových trofejí, a tak byla pochopitelně tázána na své budoucí tenisové cíle. „Na to je ještě brzy. Zatím jsem nestihla moc plánovat. V Miami jsem opět pocítila lásku ke sportu. Teď se vrátím domů a budu tvrdě trénovat,“ nastínila Halepová.

Miami Open presented by Itaú (ženy, USA, 8 770 480 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Simona Halepová (ROU, -) – Paula Badosaová (ESP, 80.) 6:1, 4:6, 3:6