Mimořádná valná hromada ČTS se uskuteční v červnu, bude řešit změnu stanov

- Redakce

Výkonný výbor Českého tenisového svazu na svém zasedání v pondělí 18. března doporučil předsedovi Rady ČTS Zdeňkovi Štenglovi, aby svolal na pátek 7. června tohoto roku mimořádnou valnou hromadu svazu.

Předseda Rady ČTS Zdeněk Štengl potvrdil, že zahájí kroky vedoucí ke svolání mimořádné valné hromady svazu. Samotná Rada ČTS se bude na svém jednání zabývat odvoláním Vojtěcha Flégla z funkce předsedy dozorčí rady ČTS.

Na červnové valné hromadě se bude řešit především změna stanov ČTS a personální záležitosti, reagující na aktuální situaci. Dlouholetý prezident svazu Ivo Kaderka, který je ve funkci od roku 1998, a také Vojtěch Flégl jsou aktuálně ve vazbě a čelí obvinění v kauze zneužívání dotací od Národní sportovní agentury.

ČTS, jehož vedením je od 1. března pověřen jeho sportovní ředitel Jan Stočes, akceptoval 14. března výzvu NSA k navrácení dotace ve výši 29,7 milionu korun. Lhůta na vrácení činí 30 dní.

Výkonný výbor se na dnešním zasedání zabýval aktuální právní, ekonomickou a dotační situací svazu. Jejím řešením budou pověřeni externí odborníci na danou problematiku.