Šwiateková potvrdila dominanci! Finále v Indian Wells okořenila kanárem

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Iga Šwiateková prosvištěla v Indian Wells bez ztráty setu až k zisku titulu! Na turnaji WTA 1000 dokonce ve finále nadělila dalšího kanára a deklasovala Řekyni Mariu Sakkariovou 6:4, 6:0. Šwiateková, která během celého turnaje uštědřila soupeřkám celkem tři kanáry, vyhrála už svůj devatenáctý titul na okruhu WTA.

Dvaadvacetiletá polská tenistka v Indian Wells předváděla od svého prvního zápasu ve druhém kole fantastické výkony a v žádném utkání neprohrála více než čtyři gemy. Ve třetím kole její sílu pocítila i Linda Nosková, kterou Šwiateková porazila 6:4, 6:0. A stejného výsledku docílila i v souboji o titul.

V duelu se světovou devítkou se Šwiatekové povedl skvěle vstup do utkání a rychle se ujala vedení 3:0. Sakkariová se pak sice herně zvedla a skvělým výkonem se ve skóre dotáhla na 3:3, ale od té chvíle se jí zcela přestalo dařit.

Nejen, že se Sakkariové rozpadla její aktivní a agresivní hra, ale k tomu Šwiateková přestala chybovat. Od stavu 4:4 v prvním setu dokázala polská hvězda získat osm gemů v řadě, přičemž ve druhém setu povolila soupeřce jen pět fiftýnů.

Šwiateková vyhrála svůj druhý titul v této sezoně. Poprvé triumfovala v katarském Dauhá v polovině února. Co se Indian Wells týče, tak na tomto prestižním turnaji zvítězila podruhé v kariéře. Poprvé se z triumfu radovala v roce 2022.