Vondroušová se po úmrtí dědečka odhlásila z Miami

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Markéta Vondroušová, která odstoupila z turnaje WTA 1000 v Indian Wells z osobních důvodů, nebude startovat na další akci kategorie WTA 1000 v americkém Miami. Wimbledonská šampionka v pátek na svém Instagramu uvedla, že její dědeček bohužel zemřel.

Vondroušová měla minulý týden nastoupit do utkání 3. kola s Ukrajinkou Martou Kosťukovou, z osobních důvodů se ale z turnaje odhlásila. Důvodem byl zhoršující se stav jejího dědečka Stanislava Janků, který od roku 2022 bojoval s rakovinou. V pátek pak na svém Instagramu zveřejnila smutnou zprávu o jeho úmrtí.

„Děkujeme za všechno dědo, byl jsi nejvíc,“ napsala Vondroušová k přiloženým fotografiím.

Stanislav Janků měl na kariéru Markéty Vondroušové obrovský vliv. Právě díky němu se z ní stala profesionální sportovkyně a pojilo je opravdu silné pouto. „Jezdil se mnou do Prahy na Štvanici, na různé turnaje. Odmala mě vedl ke sportu. Byl pro mě hodně zásadní,“ řekla Vondroušová v rozhovoru pro iDNES.cz během loňského US Open.

„Jsme spolu hodně v kontaktu. Sleduje mě až extrémně a úplně neskutečně prožívá moje zápasy. Ačkoliv má závažné potíže, nic si z nich nedělá a udržuje si dobrou náladu,“ uvedla. Tehdy také prozradila, že zákeřná nemoc, se kterou její dědeček bojoval, změnila její pohled na sport.

Kvůli úmrtí milovaného dědy se Vondroušová rozhodla odhlásit z turnaje v americkém Miami a v březnu se už na kurtech nepředstaví.

Redakce Tenisového světa vyjadřuje upřímnou soustrast celé rodině.