Reakce na senzační porážku? Djokovič vynechá nadcházející Masters

- Jan Vojkůvka

Novak Djokovič byl hrubě nespokojený se svými výkony na Masters v Indian Wells, kde senzačně skončil už ve třetím kole. Jeho nespokojenost je dokonce tak velká, že se rozhodl vynechat blížící se další turnaj Masters v Miami a plánuje se věnovat tréninku před antukovou částí sezony.

Pro světovou jedničku to prozatím není snadná sezona. Poté, co si po prohře s Jannikem Sinnerem nezahrál finále Australian Open, se mu nedařilo ani v Indian Wells a nadále čeká na první titul této sezony. Minimálně do antukových turnajů pak kýženou trofej nezíská, rozhodl se totiž vzdát účasti na Masters v Miami, kde se bude hrát ve druhé polovině března.

Djokoviče k tomuto rozhodnutí vedlo právě vystoupení v Indian Wells. Už první zápas, který absolvoval ve druhém kole proti Aleksandarovi Vukicovi, se nevyvíjel vůbec podle jeho představ. Djokovič sice zvítězil, ale Australana udolal až ve třech setech.

Že se nenachází v ideální formě a nejednalo se pouze o vlažný začátek celého turnaje, potvrdil hned v dalším utkání. Ve třetím kole senzačně prohrál se 123. hráčem světového žebříčku Lucou Nardim a na turnaji skončil. S dvacetiletým Italem, jenž se do hlavní soutěže dostal jako šťastný poražený, padl po setech 4:6, 6:3, 3:6.

Po této porážce se Djokovič nakonec rozhodl, že bude nejlepší, když se bude věnovat poctivému tréninku na antuce. Rád by totiž na druhý grandslam sezony do Paříže dorazil ve špičkové formě. Očekává se, že první turnaj na antukových dvorcích odehraje v dubnu v Monte Carlu.