Po sporném výroku soptil vzteky. Vítěz tří challengerů nakopl umpire a byl diskvalifikován

- Filip Lefenda

Jsou tomu necelé dva týdny, co během turnaje v Dubaji neudržel nervy na uzdě Rus Rubljov a poté, co tváří v tvář seřval čárového rozhodčího, byl v koncovce třetího setu diskvalifikován. Další „výbuch“ předvedl na probíhajícím antukovém challengeru v chilském Santiagu Argentinec Renzo Olivo. V duelu úvodního kola platil za papírového favorita, i pro něj však skončil zápas po sporné situaci předčasně.

Olivovi přiřkl los pro první kolo Brazilce Orlanda Luze. S tím prohrál v úterý poměrem 3:6 první sadu a v té druhé čelil za nerozhodného skóre ve třetím gemu brejkbolu.

Právě za tohoto stavu se zrodila klíčová výměna celého zápasu, která byla vůbec tou poslední. Argentinský favorit se po servisu na téčko vydal k síti, odkud zahrál volej. Zdálo se, že se mu povede brejkbol odvrátit. Pak ale vstoupil do hry umpirový rozhodčí, který Olivovi zahlásil po skluzu kontakt se sítí.

Olivo odhodil raketu na zem a nevěřil svým očím. Verdikt sudího vítěz tří challengerových titulů hlasitě rozporoval, za což si vykoledoval napomenutí. Když pak při cestě na lavičku znovu mrštil raketou a dokonce ve vzteku nakopl umpirovou židli, bylo jasné, že je zle.

Rozhodčí povolal na kurt supervizora a po krátké konzultaci byla potvrzena hráčova diskvalifikace. Pro Oliva tím na akci skončila i čtyřhra, v níž se měl představit v páru s novozélandským deblovým specialistou Rubinem Stathamem.