Největší šok roku? Djokovič nestačil v Indian Wells na šťastného poraženého z kvalifikace

- Marek Bartošík

Světová jednička Novak Djokovič další triumf na Masters v Indian Wells nepřidá. Pětinásobný šampion turnaje nečekaně prohrál už ve třetím kole s italským šťastným poraženým z kvalifikace Lucou Nardim (123.) po dvou hodinách a 20 minutách 4:6, 6:3 a 3:6.

Na BNP Paribas Open v Indian Wells se něco podobného rozhodně nečekalo. Novak Djokovič si brousil zuby na šestý titul, díky kterému by se v tabulce rekordmanů odpoutal od rovněž pětinásobného vítěze turnaje Rogera Federera.

Už začátek duelu mezi Djokovičem a jeho obdivovatelem Lucou Nardim napověděl, že srbskou hvězdu nečeká nic lehkého. Italský mladík si pečlivě strážil svůj servis a v prvním setu nenabídl soupeři ani jeden brejkbol. Sám naopak využil svou jedinou příležitost na returnu v pátém gemu.

Šestatřicetiletý Djokovič nepředváděl svůj nejlepší tenis, ve druhém setu měl ale přece jenom navrch. Nejprve sice nevyužil vedení 2:0, další brejk ze šesté hry už si však udržel až do konce sady a srovnal.

V rozhodujícím dějství se dala očekávat dominance zkušenějšího Djokoviče, ten se ale stejně jako v prvním setu vůbec nedostal k brejkbolu. Dvacetiletý Nardi odskočil po brejku do vedení 4:2 a na cestě za životním vítězstvím ho už nic nezastavilo.

„Jsem super šťastný. Doufám, že si publikum užilo zápas. Myslím, že to je zázrak, protože je mi dvacet let, jsem kolem 100. místa na světě a porazil jsem Novaka,“ uvedl Nardi, který by se v příštím vydání žebříčku měl poprvé posunout do elitní stovky. V osmifinále ho čeká Američan Tommy Paul (17.).

BNP Paribas Open, Indian Wells (muži, USA, 11 918 990 USD, tvrdý povrch)
3. kolo dvouhry
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Luca Nardi (ITA, 123.) 4:6, 6:3, 3:6