Vondroušová se odhlásila z Indian Wells. Do třetího kola nenastoupí

- Jan Vojkůvka

Světová sedmička Markéta Vondroušová ukončila své působení na turnaji WTA 1000 v Indian Wells. Z turnaje se odhlásila během noci na neděli a do třetího kola, v němž měla hrát během nedělního programu, nenastoupí. Česká tenistka odstoupila z turnaje z osobních důvodů.

Bližší informace, proč se Vondroušová rozhodla z Indian Wells odstoupit, zveřejněny nebyly. Oficiálně se jedná o osobní důvody, nejde tedy o žádné obnovené zranění, které ji například trápilo na začátku sezony, kdy měla bolesti v oblasti kyčelního kloubu.

Vondroušová se měla v neděli představit v utkání třetího kola proti Ukrajince Martě Kosťukové, proti které byla považována za výraznou papírovou favoritku v boji o postup do osmifinále.

Čtyřiadvacetiletá česká tenistka, která na posledním turnaji v Dubaji prošla do čtvrtfinále, dokázala v Indian Wells zahájit své působení dominantním výkonem proti domácí Bernardě Peraové. Tu deklasovala 6:0, 6:2, přičemž neztratila ani jednou podání.

V tuto chvíli visí otazníky i nad startem Vondroušové na další americké tisícovce v Miami, která startuje ve druhé polovině března.