Dvě úspěšná finále. Klimovičová a Sisková získaly tituly na akcích ITF

- Jan Vojkůvka

Nedělní finálový den na okruhu ITF nepřinesl úspěch pouze Jakubovi Nicodovi v Monastiru, ale také hned dvěma českým tenistkám. Linda Klimovičová dokázala zvítězit na pětatřicítce v italském Solarinu, Anna Sisková pak vyhrála dvouhru na menším turnaji v Šarm aš-Šajchu.

Linda Klimovičová předváděla v Solarinu, kde se pořádal turnaj s dotací 25 tisíc dolarů spadající pod kategorii ITF W35, skvělé výkony. V semifinále například smetla bývalou světovou patnáctku Aravane Rezaiovou, kanára nadělila i ve čtvrtfinále Japonce Haruce Kadžiové a v obdobném duchu pokračovala i ve finále.

V něm potřebovala pouhých 70 minut, po kterých se mohla začít radovat ze zisku své čtvrté singlové trofeje mezi profesionálkami. Česká teenagerka vyzrála v souboji o titul na italskou kvalifikantku Jessicu Pieriovou poměrem 6:3, 6:0, a navázala tak na svůj loňský listopadový triumf ze stejného místa.

Devatenáctiletá Klimovičová se díky zisku trofeje posune v novém vydáním žebříčku WTA do třetí světové stovky.

Zisk titulu vybojovala také v egyptském Šarm aš-Šajchu Anna Sisková, jež plnila na tamním turnaji roli nasazené jedničky. Česká tenistka ve finále přehrála Slovenku Katarínu Kužmovou za hodinu a 46 minut 6:4, 4:6 a 6:2. Dvaadvacetiletá Sisková zakončila duel pěti získanými gemy v řadě, a může se tak radovat ze své první singlové trofeje od roku 2021.

Sisková vyrazila do Egypta zejména kvůli tomu, aby získala nějaké body do singlového žebříčku WTA. Stále se totiž snaží kombinovat dvouhru se čtyřhrou, ve které slaví velké úspěchy a patří dokonce do první světové stovky.

Vítězstvím v Egyptě si Sisková pojistila pozici ve čtvrté stovce singlového žebříčku.

Archigen Cup, Solarino (ženy, ITA, 25 000 USD, koberec)
Finále dvouhry
LINDA KLIMOVIČOVÁ (339.) – Jessica Pieriová (ITA, 663.) 6:3, 6:0

Egypt 6 Sharm Elsheikh Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
ANNA SISKOVÁ (387.) – Katarína Kužmová (SVK, 437.) 6:4, 4:6, 6:2