Obhájkyně titulu se musela z Indian Wells odhlásit. Na vině jsou opět zažívací obtíže

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA 1000 přišel o obhájkyni loňského titulu ještě dřív, než mohla vstoupit na kurt. Kazachstánská tenistka Jelena Rybakinová se odhlásila před svým zápasem druhého kola proti Argentince Nadii Podoroské. Důvodem jsou opět zažívací obtíže, které ji vyřadily už ze čtvrtfinále v Dubaji.

Žaludeční a střevní obtíže Rybakinovou trápí už několik týdnů. Kvůli tomu se musela odhlásit před čtvrtfinálovým utkáním v Dubaji proti Jasmine Paoliniové a nyní ji stejný problém připravil i o start v Indian Wells, kde měla obhajovat loňský titul.

„Moji blízcí vědí, jak moc pro mě tento turnaj znamená a jak moc jsem se chtěla vrátit a obhájit titul,“ uvedla Rybakinová v prohlášení. Ve středu to přitom vypadalo, že je plně připravena se do zápasového kolotoče vrátit, když na předturnajové tiskové konferenci řekla: „Fyzicky se cítím připravena a mohu hrát.“

Vše se ale v průběhu dalších dní změnilo. A místo toho, aby v noci na sobotu nastoupila proti Podoroské, tak se z turnaje odhlásila. „S velkým zármutkem vám musím oznámit, že se nebudu moci zúčastnit letošního turnaje v Indian Wells kvůli zažívacím problémům,“ napsala na sociálních sítích.

Rybakinová kvůli neúčasti v Indian Wells přijde o 1000 bodů a pozice světové trojky se jí výrazně vzdálí. Otázkou pak je, zda se dokáže připravit alespoň na turnaj v Miami, kde obhajuje z minulé sezony finále.