Sinner vyrovnal italský rekord. Ale nejsem neporazitelný, zůstává nohama na zemi

- Jan Vojkůvka

Italský tenista Jannik Sinner nepoznal hořkost porážky od loňského listopadu, kdy třemi svými výhrami pomohl Itálii k zisku salátové mísy v Davis Cupu. Když ve druhém kole na Masters v Indian Wells porazil Thanasiho Kokkinakise 6:3, 6:0, tak vybojoval už šestnácté vítězství v řadě. Vyrovnal tím italský rekord v open éře.

Dosavadním italským rekordmanem s 16 výhrami v řadě byl tak trochu symbolicky Adriano Panatta. Symbolicky proto, protože Panatta byl členem italského daviscupového týmu, který v roce 1976 získal první a na dlouhou dobu poslední titul v mužské týmové soutěži. Dlouhé čekání ukončila až loni parta okolo Jannika Sinnera.

Sinner svou šňůru započal loni právě během Davis Cupu, kde třemi vítězstvími pomohl Itálii k triumfu. Od začátku nové sezony pak rovněž nepoznal hořkost porážky, podmanil si Australian Open i Rotterdam a hladkým vítězstvím vstoupil také do Masters v Indian Wells.

Navzdory tomu, že vyhrál šestnáctkrát v řadě, však zůstává stát nohama pevně na zemi. Je si vědom, že se to kdykoliv může otočit a o sérii může přijít. „Jak už jsem řekl dřív, kdykoliv to může nabrat špatný směr. Teď se snažím to jen držet, co nejdéle to půjde. Třeba šňůra skončí za dva dny, a třeba taky ne. Nikdo neumíme věštit budoucnost,“ řekl skromně na tiskovce v Indian Wells.

„Soupeři mě moc dobře znají, takže se musím pečlivě připravovat na každý zápas. Myslím, že to je také ta vzrušující část,“ poznamenal a odmítl, že by byl ve své aktuální formě neporazitelný. „Kdepak, nejsem neporazitelný. Jsem prostě jen dobře připraven,“ upozornil.

„Tvrdě jsem pracoval, abych se dostal do této pozice. Samozřejmě je to pozice, o které sníte, protože vyhrát grandslam, to je myslím sen každého,“ pokračoval italský tenista. „Na druhou stranu, podmínky jsou všude jiné a jak neustále cestujete, tak je o to těžší nacházet způsob, jak se jim přizpůsobit.“

I na zápase proti Kokkinakisovi bylo zřejmé, že se podmínkám v Indian Wells, které jsou letos hodně specifické kvůli rozmarům počasí, přizpůsobil skvěle. O postup do osmifinále si Sinner zahraje s Janem-Lennardem Struffem.