V tomhle se nedá hrát! postěžovala si Wozniacká. Turnaj v poušti provázejí rozmary počasí

- Filip Lefenda

Caroline Wozniacká vstoupila do prestižního podniku v Indian Wells výhrou 7:6(6) a 6:1 nad Lin Ču. Trojnásobná turnajová finalistka a šampionka z roku 2011 ovšem v utkání nebojovala pouze s čínskou protivnicí, ale i větrnými podmínkami.

Bývalá světová jednička, jež se vrátila v srpnu na kurty po tři a půl roku dlouhé „mateřské“ pauze, startuje v Indian Wells po pěti letech. Hned první set jí ale pořádně znepříjemnil silný vítr. Urvala ho až nejtěsnějším rozdílem v tiebreaku.

„V tomhle se nedá hrát,“ ulevila si v jednu chvíli zkušená Dánka. Po odehrání prvního gemu druhého dějství bylo utkání skutečně přerušeno. To když se k poryvům přidal i déšť. Ten ostatně narušil v kalifornské poušti nečekaně program obou dosavadních hracích dnů hlavní soutěže.

Slova Wozniacké potvrdila na sociálních sítích bývalá světová dvojka ve čtyřhře Rennae Stubbsová. „Indian Wells, Miami, Eastbourne a Dauhá. Čtyři největrnější místa na okruhu. Občas je na těchto místech nemožné hrát,“ zavzpomínala majitelka šesti deblových grandslamových titulů. Dvě trofeje má právě i z Indian Wells, kde poprvé triumfovala v roce 1993 po boku Heleny Sukové.

„V Miami dokonce jednou hrací den úplně zrušili, protože byl vítr tak silný, že v něm bylo hraní nebezpečné,“ podotkla dvaapadesátiletá Australanka, jež vedla z pozice trenérky třeba Serenu Williamsovou.

Po zklidnění počasí už Wozniacká zvládla dohrávku ve velkém stylu. Vyhrála všech zbylých šest gemů a 22 z celkových 26 výměn. Ve druhém kole se střetne dnes s Chorvatkou Donnou Vekičovou.