Los čtyřhry v Indian Wells: Ryze nový český pár i odveta za grandslam

- Filip Lefenda

Už dnes večer odstartuje na prestižním turnaji v Indian Wells hlavní soutěž dvouhry. O den později půjdou do akce také deblisté. Mužské čtyřhry se zúčastní Jiří Lehečka, ženské pak celkem čtyři Češky. Na koho v úvodním kole narazí?

Jiří Lehečka spojí v kalifornské poušti síly s domácím Taylorem Fritzem, předloňským turnajovým šampionem ve dvouhře. Když spolu oba jmenovaní hráli v páru naposledy, bylo z toho vloni v červnu na trávě v londýnském Queensu finále. Na druhé straně kurtu budou stát Američané Nathaniel Lammons s Jacksonem Withrowem, s nimiž Lehečka spolu s krajanem Nouzou padl v polovině ledna v úvodním kole Australian Open.

Nasazenými trojkami ženské části turnaje budou Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou. Vítězky únorového podniku v Dubaji začnou proti domácím držitelkám divoké karty Ashlyn Kruegerové a Sloane Stephensové.

Marie Bouzková bude v Indian Wells startovat po boku své španělské kamarádky Sary Sorribesové Tormové, s níž se shodou okolností utká v prvním kole dvouhry. V deblu budou čelit Ruskám Miře Andrejevové a Anastasii Potapovové.

Vůbec poprvé utvořily na některém z turnajů pár Linda Nosková s Markétou Vondroušovou. A premiéru mít jednoduchou nebudou. Los jim přisoudil nasazené čtyřky a čerstvé šampionky ze San Diega Nicole Melicharovou-Martinezovou, Američanku původem z Brna, a Australanku Elen Perezovou.

1. kolo mužské čtyřhry
Fritz (USA), LEHEČKA – Lammons, Withrow (oba USA)

1. kolo ženské čtyřhry
Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) – NOSKOVÁ, VONDROUŠOVÁ
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – M. Andrejevová, Potapovová
Kruegerová, Stephensová (obě USA) – Hunterová (AUS), SINIAKOVÁ

Kompletní los deblové hlavní soutěže BNP Paribas Open 2024 v Indian Wells naleznete ZDE a ZDE.