Krejčíková nebude hrát ani v Indian Wells. Vynechá třetí tisícovku v řadě

- Jan Vojkůvka

První měsíce sezony 2024 se ani zdaleka nevyvíjejí tak, jak by si Barbora Krejčíková přála. Po výborném začátku a postupu do čtvrtfinále Australian Open se objevily zdravotní obtíže, kvůli kterým vynechá už třetí turnaj kategorie WTA 1000 v řadě. Startovat totiž nebude ani v Indian Wells.

Krejčíková vstoupila do sezony porážkou v prvním kole na turnaji v Adelaide. Z tohoto neúspěchu se rychle oklepala a na úvodním grandslamu sezony se dokázala prokousat do čtvrtfinále, v němž ji zastavila až Aryna Sabalenková. Po krátkém volnu následoval přesun na Střední východ, kde měla absolvovat celkem tři turnaje, včetně tisícovek v Dauhá a Dubaji.

Nakonec ale odehrála pouze jakousi generálku v Abú Zabí, kde vypadla ve čtvrtfinále a začala ji trápit záda. Kvůli tomu vynechala turnaje v Kataru i Spojených arabských Emirátech, načež navíc prodělala dle svých slov poměrně těžkou chřipku.

Přestože už může lehce trénovat, tak není ve stavu, kdy by mohla usilovat o nějaký dobrý výsledek a rozhodla se odhlásit také z Indian Wells. Vynechá tedy i třetí turnaj WTA 1000 v řadě. Pro čtvrtou letošní tisícovku v Miami, kde se bude hrát v druhé polovině března, prozatím ve startovní listině figuruje.

Pro Krejčíkovou je odhlášení z Indian Wells výraznou komplikací. Už odhlášení z Dubaje nesla velmi těžce, protože na tamním turnaji obhajovala loňský titul. V Indian Wells sice obhajuje pouze osmifinále, ale je to další významná bodová ztráta pro světový žebříček.

Osmadvacetiletá česká tenistka, která byla na začátku února na 12. místě žebříčku WTA, kvůli ztrátě bodů klesne po Indian Wells někam okolo 22. místa, přičemž bude záležet na soupeřkách, jestli jí dokážou její žebříčkové postavení ještě zhoršit.