Stále neporažen! Francouz Humbert má úchvatnou finálovou bilanci, potvrdil to i v Dubaji

- Jan Vojkůvka

Nastoupit k finálovému utkání proti Ugovi Humbertovi? To si člověk může rovnou připravovat řeč pro poraženého. Světová osmnáctka zůstala nadále ve finálových zápasech na okruhu ATP neporažena a slaví už šestý titul, když si tentokrát podmanila prestižní turnaj v Dubaji. V sobotním finále Humbert porazil Alexandra Bublika 6:4, 6:3.

Francouz, který v semifinále vyřadil obhájce titulu Daniila Medveděva, vylepšil svou finálovou bilanci už na 6-0. Před třemi týdny zvítězil také na halovém turnaji v Marseille, což byl jeho první triumf sezony.

V utkání s Bublikem neztratil Humbert ani jednou podání. První set rozhodl brejkem v desátém gemu, ve druhé sadě se pak prodral ve čtvrté hře do vedení 3:1 a zápas úspěšně dopodával.

Nechybělo přitom mnoho a Humbert vůbec ve finále nebyl. Ve čtvrtfinálové bitvě se světovou osmičkou Hubertem Hurkaczem čelil v tiebreaku druhé sady hned třem mečbolům. Dokázal je ale odvrátit a skóre střetnutí nakonec otočit na svou stranu. 

Po pondělní aktualizaci žebříčku si Humbert polepší o čtyři příčky na 14. místo, což bude jeho nové kariérní maximum. Stane se také prvním Francouzem v první patnáctce od Gaela Monfilse, jenž vypadl z Top 15 v květnu 2021.