Světová jednička a dvojka pokořeny! Pavlásek s Beharem zvládli koncovku v Dubaji

- Marek Bartošík

Adam Pavlásek a Ariel Behar si na turnaji ATP v Dubaji připsali skalp aktuálně nejlepší deblové dvojice světa! Česko-uruguayský tandem udolal v napínavém čtvrtfinále Inda Rohana Bopannu a Australana Matthewa Ebdena po setech 3:6, 6:3 a 10:8. Pavlásek s Beharem prohrávali v supertiebreaku proti vítězům nedávného Australian Open už 6:8, zápas ale uzavřeli sérií čtyř získaných bodů.

Spolupráce Adama Pavláska a Ariela Behara přináší ovoce i tento týden na prestižní pětistovce v Dubaji, kde zmínění tenisté postoupili už do semifinále čtyřhry. Svou letošní společnou bilanci si tak vylepšili na osm vítězství oproti pěti porážkám.

Pavlásek s Beharem v Dubaji na úvod porazili Američany Nathaniela Lammonse a Jacksona Withrowa po setech 3:6, 6:3, 10:8 a naprosto stejným výsledkem skolili i ve čtvrtfinále nasazené jedničky Rohana Bopannu a Matthewa Ebdena.

O výsledku prvního i druhého setu čtvrtfinále rozhodl vždy jediný brejk, a tak se „chleba“ lámal až v supertiebreaku. V něm odskočili Pavlásek s Beharem nejprve do vedení 3:1, o několik chvil později prohrávali 3:6, respektive 6:8. V koncovce však zabrali a ziskem posledních čtyř výměn si zajistili postup do semifinále.

V souboji o místenku ve finále se střetnou s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem a Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Pavlásek s Beharem spolu hrají od loňského května, mezi jejich největší úspěchy patří dvě grandslamová čtvrtfinále (Wimbledon 2023, Australian Open 2024), finále na loňském turnaji ATP v Antverpách a zisk dvou challengerových trofejí (Prostějov, Bratislava).

Kromě aktuální světové jedničky (Ebden) a dvojky (Bopanna) už Čech s Uruguaycem dokázali porazit také Chorvaty Mateho Paviče a Nikolu Mektiče, Belgičany Sandera Gilleho a Jorana Vliegena či Mexičana Santiaga Gonzáleze s Britem Nealem Skupskim.

Dubai Duty Free Tennis Championships, Dubaj (muži, UAE, 3 113 270 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry
Bopanna (IND), Ebden (AUS) – Behar (URU), PAVLÁSEK 6:3, 3:6, 8:10