Za každé eso věnuje tisíc dolarů. Tsitsipas pomůže obětem hurikánu

- Filip Lefenda

Stefanos Tsitsipas je tento týden pátým nejvýše nasazeným hráčem na podniku ATP 500 v mexickém Acapulku. Svou účast podpořil zajímavou iniciativou. Za každé zaznamenané eso věnuje tisíc amerických dolarů na pomoc s obnovou města, které v loňském roce postihla velká živelná katastrofa.

V říjnu zasáhl tichomořské pobřeží Mexika hurikán Otis. O život připravil nejméně padesát lidí a napáchal materiální škody za více než miliardu dolarů, když zcela zničil nebo poškodil přes 130 tisíc domů.

„Za každé eso, které během tohoto týdne zaznamenám, daruji tisíc dolarů,“ uvedl dvanáctý tenista žebříčku ATP ve videu, které bylo v průběhu úterý zveřejněno na sociálních sítích turnaje.

Tsitsipas startuje na akci s názvem Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC potřetí v kariéře. Při premiéře v roce 2021 došel až do finále. O rok později vypadl jen o kolo dříve.

Dobře začal pětadvacetiletý Řek i letos. Na úvod porazil bez ztráty podání 6:3 a 6:4 Romana Safiullina z Ruska. A to hlavní – v duelu soupeři nasázel celkem pět es. Další bude moci přidat v noci ze středy na čtvrtek, kdy se utká v osmifinále s Italem Flaviem Cobollim. Znovu přitom bude platit za velkého favorita na postup.