ITF v Trnavě: Deset českých tenistek slaví postup do finále kvalifikace

- Michal Chadim, Jan Havlovic a Jiří Vachtl

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z TRNAVY: Druhým hracím dnem pokračoval v neděli ženský turnaj kategorie ITF v Trnavě. V rámci druhého kola kvalifikace se představilo hned čtrnáct českých zástupkyň. Na Slovensku byly k vidění také tři ryze české souboje. Českým tenistkám se v neděli velmi dařilo - hned deseti se podařilo postoupit do pondělního finále kvalifikace!

2. kolo kvalifikace 

TEREZA PROCHÁZKOVÁ – Ivana Kopšová (SVK) 6:1 6:1
Tereza Procházková ztratila s Ivanou Kopšovou pouhé dvě hry a bez problémů postoupila do finále kvalifikace. "Hrála jsem to, co umím, a padalo mi to tam. Soupeřka hrála trochu pomaleji, doběhla ale docela dost míčů," hodnotila s úsměvem zápas česká tenistka.  

ŠTĚPÁNKA SKÁCELOVÁ – Laura Maluniaková (SVK) 5:7 4:6 
Štěpánka Skácelová nezopakovala výkon z prvního kola a prohrála s Laurou Maluniakovou. V prvním setu vedla 5:4, ve druhém pak 4:1, ale nedokázala ani jeden set dotáhnout do vítězného konce. "Měla jsem z toho nervy. Koncovky se mi dnes nepovedly, dohrávání setů se mi bohužel nedaří. Je to škoda, měla jsem velkou šanci," krčila rameny po zápase Skácelová. 

ANNA SLOVÁKOVÁ – Veronika Koberlingová (SVK) 6:3 6:2
Anna Slováková si poradila se Slovenkou Veronikou Koberlingovou, když dokázala dobře číst nebezpečný soupeřčin servis. "Byl to divný zápas. Soupeřka dobře servírovala, vůbec jsem nemohla chytnout rytmus. Věděla jserm, že klíčem k úspěchu bude vrátit její servis do kurtu," dodala Slováková po zápase.
 

Andreea Ghitescuová (ROU) – JOHANA MARKOVÁ 4:6 1:6

Johana Marková postoupila do finále kvalifikace po výhře nad pevní nasazenou hráčkou Andreou Ghitescuovou z Rumunska 6:4, 6:1. V prvním setu si obě hráčky držely servis do stavu 5:4, ale pak Marková sebrala soupeřce servis čistou hrou. Češka pak ztratila hned úvodní servis ve druhém setu, pak však bezpečně šňůrou šesti vyhraných gemů dovedla zápas k výhře. "Chvilku mi trvalo, než jsem zjistila, že má slabší forhend. Z bekhendu mi to dokázala několikrát dobře zabít po lajně. Pak jsem jí hrála do jejího slabšího úderu," hodnotila zápas Johana Marková.

 

Timea Jarušková (SVK) – NIKOLA TOMANOVÁ 6:4 6:4

Dvacetiletá Nikola Tomanová svou slovenskou soupeřku loni v Brně hladce porazila, ale to bylo na antuce. V Trnavě byla považována za papírovou favoritku Tomanová, nicméně dvacetiletá tenistka skončila již ve druhém kole kvalifikace. Na tvrdém povrchu byla úspěšnější Slovenka Jarušková, která se po čtyřech neúspěšných pokusech na předchozích turnajích bude pokoušet o postup do hlavní soutěže. 

Nadja Ramskoglerová (AUT) – SABINA MACHALOVÁ 2:6, 4:6

Sabina Machalová potvrdila ve druhém kole kvalifikace roli favoritky a zajistila si postup do hlavní soutěže. Devatenáctiletá tenistka vstoupila do zápasu s Rakušankou Rmaskoglerovou ztraceným podáním, nicméně to jí nerozhodilo a dokázala zvítězit. Machalovou těšil předvedený výkon především na servisu. O postup do hlavní soutěže se v pondělí utká s Češkou Annou Slovákovou. 

TEREZA KOLÁŘOVÁ – KRISTÝNA HRABALOVÁ 6:2, 6:2

Tereza Kolářová se ve druhém kole kvalifikace střetla s krajankou Kristýnou Hrabalovou, se kterou se dobře znát, a tak obě hráčky věděly, co od sebe očekávat. Lépe se s tímto faktem vypořádala favorizovaná Kolářová, která zvítězila po jednoznačném průběhu dvakrát 6:2. Osmnáctiletou hráčku čeká v pondělním finále kvalifikace Slovenka Maluniaková. 

TEREZA KOPLOVÁ – Katarina Trickovicová (AUT) 6:1, 6:2

Osmnáctiletá Tereza Koplová měla včera volno, a tak pro ní byl souboj s Rakušankou Trickovicovou úvodním představením na tomto turnaji. Česká tenistka byla v souboji s patnáctiletou tenistkou favoritkou, a tuto také potvrdila. Koplová měla navrch v obou setech a zaslouženě si zajistila postup do finále kvalifikace, ve kterém narazí na Johanu Markovou. 

TEREZA ŠVECOVÁ – TEREZA MALÍKOVÁ 6:2, 5:7, 6:3

V ryze českém souboji se z postupu do finále kvalifikace raduje Tereza Švecová, která vstoupila do utkání lépe, když vyhrála úvodní set poměrem 6:2, avšak Tereza Malíková se dokázala dostat zpět do zápasu. O postupujícím do třetího setu musel rozhodnout rozhodující, třetí set. V něm o svém postupu rozhodla Švecová, kterou čeká v pondělním finále kvalifikace souboj s Němkou Niemersovou. 

NATÁLIE KALLMÜNZEROVÁ – SIMONA HEINOVÁ 7:5, 6:3

V dalším českém duelu se z postupu do finále kvalifikace radovala Natálie Kallmünzerová, která porazila Simonu Heinovou. Kallmünzerová zvládla lépe koncovku první sady, kterou vyhrála 7:5. Druhá sada už pak měla jednoznačný průběh. "Dneska mi vůbec nešel servis, kterým jsem si měla pomoct," smutnila po zápase poražená Simona Heinová.

Laura Svatíková (SVK) – DAGMAR DUDLÁKOVÁ 3:6, 6:2, 3:6

Dagmar Dudláková nastupovala do druhého kola kvalifikace v pozici papírového outsidera proti domácí Lauře Svatíkové, která byla osmou nasazenou kvalifikace. Česká tenistka vstoupila do zápas lépe, když vyhrála první set 6:3. Soupeřka však nedala svou kůži lacino a po zlepšeném výkonu poslala zápas do rozhodujícího, třetího setu. V něm si však počínala lépe šestadvacetiletá tenistka, která si zajistila postup do finále kvalifikace. 

Natalie Proeseová (GER) – Natalia Zorgovská (SVK) 6:3, 6:0

Nora Niedmersová (GER) – Alica Rusová (SVK) 6:3, 6:4

Regina Husaková (CRO) – Anamarija Stevanovičová (SRB) 6:0, 6:2

Maria Noviková (RUS) – Izabela Gabriela Novacová (ROU) 6:1, 6:3

Viktoria Surová (SVK) – Mathilde Armitanová (FRA) 1:6, 2:6

Turnaj v Trnavě den po dni

4.2. ITF v Trnavě: Sedm Češek postupuje, vyřazena byla pouze Kulhánková


Galerie