Los akcí WTA: Bejlek vyzve nasazenou jedničku, Martincová dvojku. Siniaková je favoritkou

- Marek Bartošík

Tento týden se na ženském okruhu WTA konají dva turnaje v USA, a sice v San Diegu a Austinu. Kateřina Siniaková se představí na pětistovce v San Diegu, kde absolvuje dvouhru i čtyřhru. Sára Bejlek a Tereza Martincová zvládly na podniku kategorie WTA 250 v Austinu kvalifikaci, a tak se můžou těšit na účast v hlavní soutěži. Tam je čekají dvě nejvýše nasazené hráčky!

Kateřina Siniaková (43.) vstoupí do středně velkého turnaje v San Diegu soubojem proti Japonce Mai Hontamaové (119.). Jestliže Češka v prvním kole potvrdí roli favoritky, vyzve v osmifinále třetí nasazenou Američanku Emmu Navarrovou (26.), s níž těsně prohrála minulý týden v Dubaji.

Sedmadvacetiletá Siniaková je na San Diego Open přihlášena i do čtyřhry, kde nastoupí po boku Australanky Storm Hunterové. Šampionky z Dubaje se utkají v úvodním kole s česko-polskou dvojicí Miriam Kolodziejová, Katarzyna Piterová.

Bohatší českou účast bude mít menší akce WTA v Austinu, kde se podařilo kvalifikovat Sáře Bejlek (132.) i Tereze Martincové (155.). Osmnáctiletá Bejlek narazí v prvním kole hlavní soutěže na nasazenou jedničku Anhelinu Kalininovou (35.) z Ukrajiny. O jedenáct let starší Martincová zkusí vyzrát na hvězdnou Američanku Sloane Stephensovou (40.), která je druhou nejvýše nasazenou účastnicí.

V deblové soutěži ATX Open v Austinu se objeví Anna Sisková, která spojí síly s Elixane Lechemiaovou. Česko-francouzské duo vstoupí do turnaje duelem proti Australance Maye Jointové a Ukrajince Sabině Zejnalovové.