První velká štace po konci kariéry. Simon doplní tým světové čtyřky

- Jan Vojkůvka

Vytvořit tandem z hlavního trenéra a bývalého tenisty? Tato taktika dokonale vyšla Jannikovi Sinnerovi, jenž díky tomu prožil úžasný nejen minulý rok, ale má výtečný vstup i do této sezony. Krokem italského hráče se inspiroval Daniil Medveděv, jehož trenéra Gillese Cerveru doplní v týmu bývalý elitní tenista Gilles Simon. Medveděv k tomuto kroku uvedl, že zatím se bude jednat o dohodu na zkoušku, ze které se může vyvinout plnohodnotná spolupráce.

Sinner pod vedením Darrena Cahilla a Simona Vagnozziho válí a kupříkladu v této sezoně ještě nepocítil hořkost porážky. Vyhrál svůj premiérový grandslamový titul v Melbourne a po triumfu v Rotterdamu drží dvanáctizápasovou vítěznou šňůru.

O podobné vylepšení týmu o bývalého tenistu se nyní pokusí také světová čtyřka Daniil Medveděv, jehož by měl vedle Cervery koučovat Gilles Simon. Prozatím se obě strany dohodly na desetitýdenní zkoušce, Medveděv však doufá, že spolupráce bude fungovat a Francouz zůstane v jeho týmu dlouhodobě.

„Pomůže nám posunout se dál, vyhrávat tituly a mně pomůže stát se lepším hráčem,“ cituje Medveděvovo prohlášení francouzský deník We Love Tennis. „Simon byl velmi chytrý tenista, který mi může pomoci zlepšit mou hru, zejména pak ty oblasti, na kterých potřebuju zapracovat.“

Medveděv by byl rád, kdyby spolupráce pokračovala i po zmíněných deseti týdnech. „Uvidíme, jak to půjde dál. Doufám, že spolupráce bude na hodně dlouho, ale to záleží na mnoha faktorech. Určitě se mnou ale bude Gilles Cervera nadále trávit více čas než Gilles Simon,“ pokračoval Medveděv, který na většině turnajů bude sázet hlavně na svého trenéra. 

Pro devětatřicetiletého Simona se jedná o první velkou práci po ukončení kariéry v roce 2022. Medveděvovi nabídne zkušenosti bývalé světové šestky a vítěze čtrnácti titulů na okruhu ATP.