Dojde k velké změně v Laver Cupu? Vyměněn má být jeden z kapitánů

- Jan Vojkůvka

Laver Cup patří od roku 2017 k tradiční výplni zářijového programu po skončení US Open. Doposud všechny ročníky absolvovaly oba týmy se stejnými kapitány, což by se ale mělo brzy změnit. Informoval o tom renomovaný novinář Craig Shapiro.

Od prvního ročníku, který se hrál v roce 2017 v Praze, řídí Tým Evropy Björn Borg a Tým Světa John McEnroe. Byť se původně zdálo, že by se mohli často střídat, stejně jako se střídají v jednotlivých týmech hráči, nakonec vydrželi oba dlouhých šest let.

Nic by se na tom přitom nemělo změnit ani pro zářijové dostaveníčko v Berlíně, kde by měli oba kapitáni nadále působit na lavičce svých týmů. Ale potom? Potom se chystá velká změna.

Podle informací Craiga Shapira by měl být jeden z kapitánů nahrazen Andrem Agassim. Jelikož byli Borg i McEnroe potvrzeni i pro německý turnaj, jenž se bude hrát letos, dá se očekávat, že ke změně by mělo dojít po skončení letošního ročníku. Vzhledem k tomu, že Agassi je Američan, tak se logicky nabízí možnost, že nahradí Johna McEnroe na lavičce Týmu Světa.

Otázkou pak samozřejmě je, zda se spekulace zakládají na pravdě. Shapiro je ovšem tím typem novináře, který mívá dobré a věrohodné zdroje. Pokud by se pak jeho informace potvrdily, byl by to hodně zajímavý krok, který by mužskou týmovou soutěž dost oživil.

Třiapadesátiletý Agassi je bývalou světovou jedničkou, olympijským šampionem a vítězem osmi grandslamových turnajů. Během kariéry měl velmi rád týmové soutěže a v letech 1990, 1992 a 1995 slavil se Spojenými státy vítězství v Davis Cupu.