Konec vítězné série. Plíšková prohrála v Dubaji dramatický souboj s Gauffovou

- Marek Bartošík, Filip Lefenda

Vítězná série Karolíny Plíškové (36.) se zastavila na čísle 11. V osmifinále prestižního podniku kategorie WTA 1000 v Dubaji zatápěla turnajová finalistka z roku 2015 nasazené trojce Coco Gauffové (3.), kterou dostala do tří setů. Koncovka nicméně vyšla lépe favorizované Američance, která zvítězila po bezmála dvou hodinách poměrem 2:6, 6:4 a 6:3.

Karolína Plíšková se utkala s Coco Gauffovou potřetí a znovu to bylo na jiném povrchu. Zatímco v roce 2021 uspěla na antuce v Madridu česká tenistka, předloni na trávě v Berlíně se radovala americká teenagerka.

Gauffová předvedla v Dubaji mizerný vstup do zápasu, když v prvních třech gemech na podání vyrobila hned osm dvojchyb (přičemž ve zbylém průběhu klání přidala už jen jednu jedinou).

Ve druhém dějství vedla americká favoritka už 5:2. Plíšková postupně odvrátila čtyři setboly, smazala manko brejku a dotáhla se na rozdíl gemu, v desáté hře ale znovu ztratila servis.

V rozhodující sadě si tenistky držely svá podání až do stavu 4:3, kdy udeřila na returnu Gauffová. Plíšková měla následně dvě možnosti na rebrejk, ale nevyužila je, a servírující Američanka proměnila svůj druhý mečbol. Ve čtvrtfinále ji čeká Anna Kalinská (40.).

O vyrovnanosti duelu mezi Plíškovou a Gauffovou svědčí i fakt, že obě hráčky trefily 27 vítězných míčů a zaznamenaly podobný počet nevynucených chyb (Plíšková 36, Gauffová 38). Na fiftýny vyhrála Gauffová poměrem 92:88.

Dubai Duty Free Tennis Championships, Dubaj (ženy, UAE, 3 211 715 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Coco Gauffová (USA, 3.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (36.) 2:6, 6:4, 6:3