Muchová je po operaci. Jsem unavená a smutná, ale budu v pořádku, informovala

- Marek Bartošík

Karolína Muchová (10.) na sociálních sítích v úterý odpoledne informovala, že podstoupila operaci pravého zápěstí, které si zranila na loňském US Open. Česká tenistka se od zmíněného turnaje na dvorcích neobjevila. Kdy se bude moci vrátit na okruh, zatím není jasné.

„Po mém zranění na US Open a rozsáhlé rehabilitační fázi se ukázalo, že je nezbytný operační zákrok. A tak jsem tady, unavená a smutná, ale vím, že budu v pořádku. Operace byla úspěšná a udělám všechno pro to, abych vás brzy opět uviděla na kurtech,“ napsala Karolína Muchová.

Světová desítka musela po zranění na US Open, kde dokráčela až do semifinále, vynechat prestižní Turnaj mistryň a finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Letos zmeškala Australian Open i další velké akce.

Loňská sezona byla pro sedmadvacetiletou Muchovou zatím nejlepší v její kariéře. Na Roland Garros podlehla až v napínavém souboji o titul Ize Šwiatekové, finále si zahrála ještě na tisícovce v Cincinnati. Rok zakončila se zápasovou bilancí 38 výher a 13 porážek na osmém místě žebříčku WTA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)