Velký obrat Bouzkové! Favoritky vyřadila i díky supertiebreaku 10:0

- Radek Štohl

Marie Bouzková si na lukrativním podniku v Dubaji spravila chuť, po konci ve dvouhře překvapivě postupuje v soutěži čtyřhry. Česká tenistka a její deblová parťačka Timea Babosová v úvodním kole vyřadily pátý nasazený pár Schuursová, Stefaniová po sadách 3:6, 6:3, 10:0.

Vypadalo to na její neúspěšný tenisový den. Pětadvacetiletá Češka na tisícovce v Dubaji nejprve prohrála v prvním kole dvouhry, s turnajem se pomalu loučila i ve čtyřhře. Po skvělém obratu si nakonec pobyt v Emirátech prodloužila.

Bouzková s Babosovou v úvodním setu dvakrát přišly o servis, set ztratily poměrem 3:6. Ve druhém dějství brzy prohrávaly 1:3. V těžké situaci se ale zvedly.

V pátém gemu druhého setu poprvé v utkání uspěly na returnu, posléze srovnaly na 3:3. Vzápětí sice při podání soupeřek ztratily tři brejkboly v řadě, ten čtvrtý však využily. Závěr sady si i díky dalšímu brejku už pohlídaly.

Česko-maďarský pár poté v supertiebreaku kraloval, během necelé čtvrt hodiny hry neztratil ani jeden balónek! Za hodinu a půl tak slavil překvapivý postup do druhého kola.

Nenasazený pár se v osmifinále utká s deblem Aojamová, Kruničová.

WTA

Dubai Duty Free Tennis Championships, Dubaj (ženy, UAE, 3 211 715 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
Schuursová (NED), Stefaniová (BRA) – Babosová (HUN), BOUZKOVÁ 6:3, 3:6, 0:10