Desátá výhra ve 13 dnech. Plíšková uštědřila dvěma obraty soupeřce už sedmnáctou porážku v řadě

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková vstoupila do další ženské tisícovky v Dubaji správnou nohou. V utkání úvodního kola splnila roli papírové favoritky proti vracející se Šuaj Čang. Pětatřicetiletou Číňanku, která odehrála svůj první soutěžní duel od začátku loňského srpna, porazila za hodinu a 19 minut poměrem 6:3 a 7:5, ačkoliv byla v obou setech o brejk pozadu.

Plíšková se v úvodu zápasu hledala. Skrze dlouhý druhý gem ztratila podání. Za stavu 0:3 prohrávala turnajová finalistka z roku 2015 na servisu už 0:40, obratem se ale nakopla k zisku celého setu. Sérií šesti získaných gemů otočila jednatřicetiletá Češka skóre na 6:3.

V první polovině druhého dějství ubylo výměn. Aktérky zápasu si do stavu 3:3 držely s přehledem svá podání. V sedmém gemu si Plíšková zničehonic vybrala další slabší chvilku. Po ztraceném servisu se Čang podařilo brejk potvrdit, a rázem se zdálo, že duel spěje do třetího setu.

Ani tentokrát ovšem Plíšková nesložila za nepříznivého stavu zbraně a brejkem v desátém gemu si vynutila pokračování sady. Vzápětí dokonala ziskem třetího gemu po sobě obrat na 6:5 a následně skrze druhý využitý mečbol ukončila střetnutí na příjmu.

Vítězka nedávného halového podniku v Kluži a semifinalistka poslední tisícovky v Dauhá zaznamenala v rozmezí třinácti dnů už desáté vítězství, a to poté, co z minulého turnaje v Kataru musela vinou zranění zad odstoupit. Šuaj Čang porazila Plíšková i v devátém vzájemném měření sil. K postupu do druhého kola, v němž narazí na Američanku Ashlyn Kruegerovou (76.), si pomohla i třinácti esy.

Číňanka, jež po velkém výsledkovém i psychickém trápení ukončila loňskou sezonu už začátkem srpna, musí naopak skousnout už sedmnáctou porážku v řadě.

Dubai Duty Free Tennis Championships, Dubaj (ženy, UAE, 3 211 715 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (36.) – Šuaj Čang (CHN, 776.) 6:3, 7:5