Česko-polská spolupráce stále ladí! Malečková s Chwaliňskou získaly třetí společný titul

- Petr Sumbal

Jesika Malečková se raduje ze své první letošní trofeje, po boku Polky Maji Chwaliňské vyhrála čtyřhru na halovém turnaji ITF W75 v německém Altenkirchenu. Ve finále česko-polský pár porazil německo-švýcarskou dvojici Julia Lohoffová, Conny Perrinová po setech 6:4, 7:5. Pro devětadvacetiletou českou tenistku jde už o jednadvacátý titul ze čtyřhry z turnajů ITF v kariéře.

Malečková s Chwaliňskou vstoupily do finálového zápasu výborně a dostaly se do vedení 3:0, které zahrnovalo hned dva brejky. Jedno ztracené podání si sice jejich soupeřky vzaly ve čtvrtém gemu zpět, i náskok jednoho brejku však česko-polskému páru bohatě stačil k zisku první sady.

Ve druhém setu bylo k vidění velké množství ztracených podání. Malečková s Chwaliňskou sice prohrávaly 2:4 a následně 3:5, německo-švýcarské dvojici ale nedovolily dovést set k vítězství a naopak dokázaly nejprve srovnat na 5:5 a pak dokonce získat klíčový brejk na vedení 6:5.

Závěrečný gem zápasu už byl pro česko-polskou dvojici procházkou růžovou zahradou, Malečková s Chwaliňskou ho vyhrály proti turnajovým jedničkám čistou hrou a mohly začít slavit.

Malečková s Chwaliňskou spolu nepravidelně hrají čtyřhru už od roku 2022 a společně se jim povedlo vyhrát již třetí titul po předchozích úspěších v Istanbulu (2022) a v Praze (2023).

Díky vítězství v Altenkirchenu si Malečková poměrně výrazně žebříčkově polepší, ze své současné 192. pozice by se měla vyhoupnout na 169. místo v deblovém světovém pořadí. Příští týden není Malečková přihlášená na žádný turnaj, od 26. února by pak měla hrát na halovém turnaji v Trnavě, kde bude ve dvouhře začínat už v kvalifikaci.

Burg Wächter Ladies Open, Altenkirchen (ženy, GER, 60 000 USD, koberec – hala)
Finále čtyřhry
Lohoffová (GER), Perrinová (SUI) – Chwaliňská (POL), MALEČKOVÁ 4:6, 5:7