Siniaková nedopodávala zápas s Navarrovou, v Dubaji končí už v prvním kole

- Petr Sumbal

Kateřina Siniaková (42.) v prvním kole turnaje WTA 1000 v Dubaji podlehla Američance Emmě Navarrové (23.) za dvě hodiny a 40 minut po setech 6:4, 5:7, 4:6. Česká tenistka měla přitom zápas výborně rozehraný, když měla v zádech vedení 6:4, 5:3. Zápas ale nedokázala na svém podání ukončit, Američanka si následně vynutila rozhodující sadu a tu po velkém boji vyhrála, přičemž rozhodl její brejk v závěrečném gemu.

Siniaková začala utkání na returnu a hned v prvním gemu se jí podařilo nerozehrané soupeřce sebrat podání. Česká tenistka i nadále hrála takřka bezchybně a nejenže nabytý brejk potvrdila na svém podání, ale v pátém gemu opět Navarrovou brejkla a vedla tak už 4:1.

Soustředěný tenis vynesl Siniakové vedení 5:2, set ale česká tenistka na první pokus ukončit nedokázala a místo toho poprvé v utkání ztratila svůj servis. Na druhý pokus už to sedmadvacetiletá Češka zvládla, i když se ještě nadřela. Poslední gem prvního setu otáčela ze stavu 15:30 a první setbol zazdila smečí do sítě. Druhou příležitost na ukončení úvodního dějství už však využila a za 47 minut se dostala do vedení 1:0 na sety.

Závěr první sady jasně naznačil, že talentovaná Američanka svou kůži rozhodně nedá zadarmo a je odhodlaná bojovat až do konce. O to překvapivější bylo, když Navarrová hned v úvodním gemu druhé sady na svém servisu zaváhala, dopustila se dvou dvojchyb a přenechala Siniakové brejk.

Siniaková sice onen brejk nepotvrdila, ale v pátém gemu Navarrové opět sebrala servis a znovu se přiblížila cennému vítězství nad 23. tenistkou světového žebříčku. Tentokrát brejk úspěšně stvrdila na svém podání a o pár minut později za stavu 5:4 servírovala na vítězství a postup do druhého kola. Zápas však ukončit nedokázala a druhý set nakonec ztratila 5:7, takže vyrovnaný boj ve větrné Dubaji pokračoval.

Siniakové začátek rozhodujícího setu nevyšel a rychle prohrávala 0:2. Až poté se jí konečně povedlo přerušit sérii šesti vyhraných gemů soupeřky, vzala Navarrové servis a snížila na 1:2. Také čtyři následující hry se staly kořistí tenistek na příjmu a výsledkem bylo vedení za všech okolností ledově klidné Američanky 4:3 bez brejku.

Za stavu 4:5 si česká tenistka potřebovala udržet podání, aby zůstala v zápase. Neustála ale tlak soupeřky, o podání přišla a zápas prohrála. Celé utkání naprosto bez emocí hrající Navarrová mohla divákům ukázat vítězoslavné gesto a může se těšit na zápas druhého kola proti osmé nasazené Řekyni Marii Sakkariové.

Dubai Duty Free Tennis Championships, Dubaj (ženy, UAE, 3 211 715 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ – Emma Navarrová (USA, 23.) 6:4, 5:7, 4:6