Hattrick! Gengel dál vládne egyptským turnajům, ovládl už třetí v řadě

- Petr Sumbal

Český tenista Marek Gengel (684.) si i nadále drží skvělou formu. V egyptském Šarm aš-Šajchu vyhrál už třetí turnaj v řadě a jeho šňůra vítězných zápasů narostla už na číslo patnáct. Třetí titul v sezóně z turnajů ITF vybojoval Gengel po finálovém vítězství nad Nizozemcem Nielsem Viskerem (717.) poměrem 6:2, 6:2. V utkání Gengel dominoval, ani jednou neztratil servis a soupeře připravil o podání v každém setu dvakrát.

Gengel vstoupil do zápasu o titul tím nejlepším možným způsobem, hned ve třetím gemu prolomil Viskerovo podání a ujal se vedení 2:1 s jedním brejkem v zádech, které vzápětí na svém servisu potvrdil. O další brejk rozrostl Gengelův náskok v sedmém gemu a záhy mohl český tenista oslavit zisk první sady poměrem 6:2, když set uzavřel čistou hrou na svém podání.

Začátek druhé sady kopíroval úvod setu prvního. Osmadvacetiletý český tenista opět ve třetím gemu vzal svému o šest let mladšímu soupeři podání a brejk následně bez problému potvrdil, takže vedl 3:1. Gengel uspěl na příjmu i v pátém gemu a už počtvrté tak vzal svému soupeři podání. Sám přitom v celém utkání čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil.

V dalším gemu si Gengel vypracoval první tři mečboly, ty však ještě nevyužil. Za stavu 5:2 pak šel podávat na vítězství v zápase i celém turnaji a tentokrát už nezaváhal, zápas ukončil a zároveň tím dovršil svůj egyptský hattrick titulů z turnajů ITF.

Zatímco v loňském roce nezískal Gengel ani jeden titul ve dvouhře, letos už má během necelých dvou měsíců na kontě tři singlové trofeje. S úspěchy se pojí i vzestup žebříčkem, český tenista se může těšit z toho, že své bodové konto rozšíří o dalších 15 bodů.

V Egyptě by měl Gengel zkoušet štěstí i v následujících týdnech, český tenista je přihlášen i na další tamější turnaje pod hlavičkou ITF.

Egypt 3 Sharm Elsheikh Men's Future, Šarm aš-Šajch (muži, EGY 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Niels Visker (NED, 717.) – MAREK GENGEL (684.) 2:6, 2:6