Osmnáctiletý Hrazdil vybojoval už třetí profesionální titul ve čtyřhře

- Jan Vojkůvka

Osmnáctiletý český tenista Jan Hrazdil navázal na své výsledky z minulé sezony a rozšířil svou sbírku deblových trofejí na okruhu ITF. V egyptském Šarm aš-Šajchu spojil síly s Japoncem Reiem Sakamotem a po výhře 6:3, 6:7(8), 11:9 nad druhými nasazenými Brity Emilem Huddem a Davidem Stevensonem slaví svůj třetí titul.

Hrazdil, jenž se mezi juniory vyhoupl až na 29. místo a posbíral dohromady čtyři singlové a sedm deblových trofejí, zatím zvládá svůj přechod mezi profesionály velmi dobře. V singlovém žebříčku je sice prozatím ve druhé tisícovce, ale v tom deblovém mu aktuálně patří 507. místo a postupně rozšiřuje sbírku titulů.

Loni se mu povedlo po boku Václava Šafránka vyhrát červnový turnaj ve slovinské Litiji a v říjnu pak slavil své druhé prvenství v Šarm aš-Šajchu po boku Jiřího Barnata.

Právě egyptský Šarm aš-Šajch přinesl Hrazdilovi radost i tentokrát. Zatímco minulý týden po boku Reie Sakamota skončil v semifinále, tento týden už česko-japonská dvojice přemožitele nenašla.

Po prvním kole, v němž museli Hrazdil se Sakamotem otáčet skóre zápasu s Užilovským a Čengem, se česko-japonskému duu povedlo vyhrát čtvrtfinále i semifinále bez ztráty setu. Finále proti Britům Huddovi a Stevensonovi se ovšem proměnilo v pořádně dramatickou řež.

Ve druhém setu nevyužili Hrazdil se Sakamotem dva mečboly v tiebreaku a rozhodnout musel supertiebreak. V něm Britové měli k dispozici hned dvě mečboly za stavu 9:7, ale proměnit je nedokázali. Další čtyři míčky totiž šly na konto Hrazdila se Sakamotem, kteří zvítězili 11:9 a po hodině a 33 minutách se mohli začít radovat ze zisku trofeje.