Poslední sezona grandslamové finalistky. Chci založit rodinu a mít klidný život, říká

- Filip Lefenda

Danielle Collinsová kroutí na ženském tenisovém okruhu svůj poslední rok. Poté, co ve druhém kole Australian Open podlehla ve třech setech světové jedničce Polce Šwiatekové, nečekaně oznámila, že po letošní sezoně ukončí aktivní kariéru. Na toto téma pak přišla řeč i tento týden během úvodní ženské tisícovky v katarském Dauhá. Americká reprezentantka chce v prvé řadě založit rodinu a vést klidný život.

Lednové oznámení Collinsové přišlo jako blesk z čistého nebe. V Dauhá pak byla novináři dotázána, kde se vidí za deset let. „Nejsem si jistá. Ani tím, zda se chci ještě nějak dále angažovat okolo tenisu,“ odpověděla žena, jíž patří na žebříčku momentálně 63. pozice.

„Určitě chci založit rodinu. Ta je hlavní prioritou. Ráda bych si našla nové zájmy mimo tenisový kurt a dopřála si čas a prostor se jim věnovat,“ pokračovala finalistka předloňského Australian Open.

Američanka zdůraznila, že tenisová sezona je dlouhá a náročná, a proto konkrétní představu ještě nemá. Novou životní etapu začne podrobně plánovat až po konci kariéry.

„Potřebuji více času. Asi nejvíce se ale těším na to, že se stáhnu do ústraní a nebudu tolik na očích veřejnosti. Chci žít obyčejný a klidný život,“ netají se hráčka, jež v polovině prosince oslavila jubilejní třicáté narozeniny.

Collinsová je bývalou světovou sedmičkou. Na elitním okruhu ovládla ve dvouhře celkem tři turnaje – poslední v roce 2021. Na probíhající tisícovce v katarském Dauhá dokráčela z kvalifikace až do čtvrtfinále, v němž podlehla Rusce Pavljučenkovové. Během pátku měla vstoupit do kvalifikace dalšího podniku WTA 1000 v Dubaji, kvůli náročnému programu se ale z akce na poslední chvíli odhlásila.