Devátá výhra v řadě! Plíšková udolala Ósakaovou a v Dauhá si zahraje semifinále

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Karolína Plíšková (59.) prodloužila svou vítěznou šňůru už na devět utkání! Zkušená česká tenistka, která minulý týden ovládla menší turnaj WTA v rumunské Kluži, přehrála ve čtvrtfinále tisícovky v katarském Dauhá Naomi Ósakaovou (747.) po hodině a 43 minutách 7:6(6) a 7:6(5). Zajistila si tak postup do semifinále, kde ji v pátek čeká světová jednička Iga Šwiateková z Polska.

Podeváté za posledních deset dní a osmý den v řadě nastoupila na kurt Karolína Plíšková. A navzdory šílenému programu i nadále vítězí!

Čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová vedla v obou setech čtvrtfinále 2:0, česká hráčka však manko vždy rychle smazala. Plíšková prohrávala v tiebreaku první sady 3:5, poté ale předvedla skvělý obrat.

Ve druhé sadě se Češka dostala k mečbolům v desátém a dvanáctém gemu na returnu, japonská hvězda si ale vynutila tiebreak. V něm ještě smazala manko 0:3, těsnou koncovku ale opět zvládla lépe Plíšková, která využila svůj čtvrtý mečbol.

Ósakaové nepomohlo k úspěchu ani 10 es a celkem 36 vítězných míčů (chybovala 23krát). Česká turnajová šampionka z roku 2017 zapsala 26 winnerů a 14 nevynucených chyb. Obě tenistky vyhrály shodně 86 fiftýnů.

Jednatřicetiletá Plíšková porazila o pět let mladší Japonku popáté ze sedmi vzájemných utkání. V semifinále se pokusí vylepšit svou bilanci proti Ize Šwiatekové, se kterou má na elitním okruhu negativní zápasové skóre 0:3.

Bývalá světová jednička Plíšková se v tzv. „živém žebříčku“ posunula už na 36. místo, ještě ve vydání rankingu z 5. února jí patřila až 78. příčka.

Qatar TotalEnergies Open 2024, Dauhá (ženy, QAT, 3 211 715 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Naomi Ósakaová (JPN, 747.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (59.) 6:7(6), 6:7(5)