Neskutečný zápřah Plíškové! Titul v Kluži, cesta soukromým letadlem a sedm výher v sedmi dnech

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková pokračuje na vítězné vlně! Česká hráčka vyhrála sedmý zápas v sedmi dnech, když tentokrát otočila derby s Lindou Noskovou, kterou porazila 3:6, 7:5, 6:1. Na tisícovce v katarském Dauhá se díky tomu probila už do čtvrtfinále.

Takto našlapané dva týdny jednatřicetiletá Karolína Plíšková dost možná ještě nezažila. Česká tenistka, která v neděli vyhrála titul v rumunské Kluži, kde se radovala z vítězství na okruhu WTA po dlouhých čtyřech letech, musela během sedmi dnů odehrát sedm zápasů, mezi nimiž absolvovala i dlouhý noční přelet z Rumunska do Kataru (zhruba tři a půl tisíce kilometrů s přestupem v Istanbulu), aby stihla pondělní zápas prvního kola v Dauhá.

„Na kurtu jsem v posledních dnech strávila spoustu času, k tomu jsem musela hodně cestovat. Jsem šťastná, že vítězím a postupuji,“ usmívala se Plíšková v rozhovoru pro Sky Sports po úterním vítězstvím ve druhém kole nad Anastasijí Potapovovou. Během tohoto interview poodhalila i to, jak zvládla náročnou cestu z Kluže do Dauhá, na což neměla ani 24 hodin, aby stihla zápas prvního kola s Kalinskou.

„Bylo to trochu šílené, ani jsem si ten titul nemohla užít. Musela jsem si objednat soukromé letadlo a přeletět z Kluže do Istanbulu, kde jsem pak musela běžet, abych stihla další let. To byl asi nejnáročnější úkol minulého týdne, abych vůbec stihla chytit letadlo,“ smála se Plíšková. „V letadle jsem trošičku spala a dorazila v osm ráno. Na hotelu jsem si zdřímla nějaké tři hodiny a hned zase šla hrát,“ vyprávěla se smíchem.

I díky tomu ale mohla v Dauhá hrát a natáhnout svou vítěznou šňůru už na osm zápasů. Zvládla totiž v prvním kole obrat nad Annou Kalinskou, v úterý porazila ve třech setech zmíněnou Potapovovou a ve středu ustála další třísetovou bitvu s Lindou Noskovou.

V samotném střetnutí s mladou a talentovanou krajankou začala Plíšková velmi dobře a ujala se v prvním setu vedení 3:2. Pak ale prohrála čtyři gemy a úvodní dějství ztratila 3:6. Ve druhém setu pak Plíšková ztratila servis v devátém gemu a Nosková šla za stavu 5:4 servírovat na vítězství, jenže v tu chvíli se hra mladší z Češek rozpadla.

Plíšková se nastartovala k parádnímu obratu a z dalších deseti odehraných gemů vyhrála hned devět. Ve třetím setu povolila soupeřce udržet podání pouze ve čtvrté hře.

O deváté vítězství v řadě a osmou výhru v osmi dnech se Plíšková pokusí ve čtvrtečním čtvrtfinále proti Naomi Ósakaové. Japonka se mezi osmičku nejlepších dostala poté, co se před osmifinálovým zápasem z turnaje odhlásila její soupeřka Lesja Curenková.