Turnaj v Pákistánu zasáhlo úmrtí teprve sedmnáctileté juniorky. Platila za jednu z nejnadějnějších hráček své země

- Filip Lefenda

Tenisový svět zasáhla šokující zpráva. Ve věku pouhých sedmnácti let zemřela pákistánská hráčka Zajnab Ali Naqviová. Jedna z nejnadějnějších juniorek své země měla tento týden startovat na domácím podniku J30 v Islámábádu.

Ali Naqviová se přímo v dějišti probíhajícího turnaje zhroutila po pondělním tréninku ve svém pokoji, kde ji měla nalézt její babička. Ta okamžitě přivolala lékařskou pomoc. Ačkoliv byla mladá tenistka převezena do nemocnice, nebylo už jí pomoci.

Lékaři za příčinu úmrtí předběžně označili infarkt. Potvrdit ho moci nebudou, rodiče Ali Naqviové pitvu odmítli a vyžádali si převoz těla zpátky do rodného Karáčí.

„Je to velice smutné. Zajnab byla velmi nadějnou hráčkou a s nadšením pracovala na tom, aby sbírala na juniorských turnajích ITF co nejvíce vítězství,“ píše se v prohlášení Pákistánské tenisové federace.

Hlubokou soustrast vyjádřil rodině i její prezident Ajsám Kúreší, bývalý osmý deblista světa a finalista US Open z roku 2010. Oznámil, že nadcházející juniorský turnaj v pákistánské metropoli bude příští týden pojmenován jako Memoriál Zajnab Ali Naqviové. Jméno zesnulé sportovkyně ponese také jeden z kurtů.