Divoké karty pro bývalé světové jedničky. V kalifornské poušti se představí po dlouhých pěti letech

- Filip Lefenda

Dvě bývalé světové jedničky Caroline Wozniacká a Venus Williamsová si po delší době zahrají na podniku WTA 1000 v americkém Indian Wells. Organizátoři březnové akce, které se pro její prestiž běžně přezdívá „pátý grandslam“, udělili jmenovaným tenistkám divoké karty.

Wozniacká startovala v kalifornské poušti naposledy v roce 2019, kdy vypadla ve druhém kole. Nejlepší vzpomínky má na rok 2011, tehdy celý turnaj ovládla. Finále si pak zahrála celkem třikrát.

Třiatřicetiletá Dánka se před rokem vrátila na okruh po tříleté mateřské pauze. Odehrát stačila tři srpnové turnaje. Nejlépe si vedla na US Open, kde porazila mimo jiné Petru Kvitovou a došla do osmifinále.

Letos zatím hrála na dvou podnicích. V Aucklandu vypadla v prvním kole a na Australian Open, kde získala před šesti lety svůj dosud jediný grandslamový titul, ve druhém.

Po pětileté odmlce se BNP Paribas Open zúčastní rovněž legendární Venus Williamsová. Už třiačtyřicetiletá Američanka se na okruhu objevuje v posledních sezonách pouze sporadicky. V minulých dvou letech zasáhla do čtrnácti zápasů, přičemž vyhrála pouhé tři.

Naposledy se sedminásobná grandslamová šampionka představila na srpnovém US Open. V prvním kole prohrála dvakrát 1:6 s belgickou kvalifikantkou Minnenovou. Mezi lety 2002 až 2015 Williamsová turnaj v Indian Wells bojkotovala kvůli incidentu s diváky.

Tisícovka v Indian Wells je na programu od 6. do 17. března. Titul bude mezi ženami obhajovat Jelena Rybakinová z Kazachstánu.