Gengel se raduje z desátého primátu, v Egyptě vyhrál druhý turnaj za sebou

- Petr Sumbal

Marek Gengel (782.) porazil ve finále turnaje v egyptském Šarm aš-Šajchu Estonce Olivera Ojakaara (1145.) po setech 6:3, 6:3. Pro českého tenistu se jedná o jubilejní desátý titul z turnajů pod záštitou ITF. Gengel v utkání ani jednou neztratil servis a svou vítěznou šňůru natáhl už na deset utkání, neboť na stejném místě ovládl turnaj i minulý týden.

V sedmém gemu prvního dějství se Gengel dostal do mírných potíží, když musel odvracet tři brejkboly. To se mu povedlo a hned v následující hře svému soupeři sebral servis, když využil jediný brejkbol, který měl v první sadě k dispozici a odskočil tak do vedení 5:3. V dalším gemu pak český hráč první sadu zdárně dopodával.

Do druhého setu vstoupil osmadvacetiletý český tenista skvělým způsobem, svému o devět let mladšímu soupeři vzal při první příležitosti čistou hrou servis. Náskok jednoho brejku si Gengel svědomitě držel a zápas uzavřel v devátém gemu druhé sady na returnu, když využil svůj třetí mečbol.

Gengel triumfem podtrhl svou dobrou formu, v Šarm aš-Šajchu ovládl druhý turnaj ve dvou týdnech a svou sbírku titulů tak obohatil už o jubilejní desátý kousek. Svou letošní bilanci vylepšil Gengel na deset vítězství oproti jen dvěma porážkám a může se těšit na výrazný skok žebříčkem, měl by se vyhoupnout do jeho sedmé stovky.

I v následujících týdnech Gengel zůstane v Egyptě, kde odehraje ještě dva turnaje. Poté je přihlášen do kvalifikace dalšího turnaje ITF na íránském ostrově Kiš.

Egypt 2 Sharm Elsheikh Men's Future, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
MAREK GENGEL (782.) – Oliver Ojakaar (EST, 1145.) 6:3, 6:3