Naprostá dominance! Plíšková v Kluži smetla i Erraniovou a zahraje si po roce a půl o finále

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková odehrála na halovém podniku WTA 250 v rumunské Kluži další parádní utkání a postoupila poprvé od předloňského srpna do turnajového semifinále. Na závěr pátečního programu deklasovala jednatřicetiletá Češka na centrálním dvorci za pouhých 61 minut o pět let starší Saru Erraniovou. Zkušenou Italku, která do té doby neztratila na akci ani set, doslova rozstřílela poměrem 6:2 a 6:0.

Prvního brejku se Plíšková zmocnila už ve třetím gemu. Erraniová v něm promarnila na podání vedení 40:15. Druhý úspěch na returnu zaznamenala rodačka z Loun za stavu 4:2. Následně sadu bez problémů doservírovala.

Druhé dějství bylo ještě jednoznačnější. Češka do něj vstoupila osmi vyhranými výměnami v řadě. Plíšková pálila ze všech možných pozic a dokonale využila ve svůj prospěch rychlých halových podmínek.

Za stavu 5:0 mohla zkušená Italka odvrátit alespoň potupného kanára. Plíšková jí v nejdelším gemu utkání nabídla vůbec poprvé (a naposledy) dvě šance na brejk, obě ale shodně odvrátila, aby vzápětí skrze svůj celkově třetí mečbol bleskový duel ukončila.

Stejně jako v osmifinále s Kolumbijkou Osoriovou (6:2, 6:1) byl pro Plíškovou základem úspěchu funkční první servis. Zatímco ve čtvrtek ztratila po prvním podání čtyři výměny, v pátek s Erraniovou dokonce pouhé dvě. Mimo to zaznamenala také čtyři esa.

Příští soupeřkou Plíškové bude britská kvalifikantka Harriet Dartová (103.), kterou dosud v obou vzájemných zápasech porazila. Střetnutí se uskuteční krátce po skončení prvního sobotního semifinále, které od 14 hodin obstarají v rámci domácího derby Rumunky Ana Bogdanová a Jaqueline Cristianová.

Transylvania Open, Kluž (ženy, ROU, 267 082 USD, tvrdý povrch – hala)
Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (78.) – Sara Erraniová (ITA, 98.) 6:2, 6:0