Tisícovku v Dauhá odehraje šest českých tenistek

- Jan Vojkůvka

Už v pátek odstartovala v katarském Dauhá dvoukolová kvalifikace, ze které vzejdou poslední hráčky pro hlavní soutěž turnaje kategorie WTA 1000. Přestože v kvalifikaci žádná česká tenistka nefiguruje, v hlavní soutěži se jich představí hned šest! Mezi nasazené hráčky se vešly Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková.

Ačkoliv měla původně v Dauhá startovat také Karolína Muchová, tak tenistka z Olomouce stále není připravena vrátit se na kurty a její absence se nadále protahuje. Češku nadále limituje zápěstí, se kterým laboruje už od loňského US Open.

Přesto bude na katarském turnaji mít český tenis bohaté zastoupení. Šestou nasazenou bude Markéta Vondroušová, která dostala pro úvodní rundu volný los. Turnajovou devítkou bude Barbora Krejčíková, na kterou čeká souboj s 27. hráčkou světa Anastasií Potapovovou, což vůbec není snadný los.

V hlavní soutěži figuruje rovněž Karolína Plíšková, která pro první kolo vyfasovala světovou čtyřicítku Annu Kalinskou. Marie Bouzková se střetne v souboji dvou hráček, které se nenachází v ideální formě, s Američankou Sofií Keninovou.

Soupeřku pro první kolo zná i Kateřina Siniaková, jež narazí na 28. tenistku žebříčku WTA Donnu Vekičovou z Chorvatska. To Linda Nosková, která se přímo do hlavní soutěže dostala jako náhradnice po odhláškách dalších hráček, pozná soupeřku až po dohrání kvalifikace.