Návrat po pěti letech. Djokovič bude na pátém grandslamu útočit na šestý titul, chybět by neměl ani Nadal

- Filip Lefenda

Hlavní hvězdou březnové tisícovky v americkém Indian Wells bude zřejmě světová jednička Novak Djokovič. Čtyřiadvacetinásobný grandslamový šampion figuruje na seznamu přihlášených po dlouhých pěti letech. Po roční odmlce by se měl BNP Paribas Open zúčastnit rovněž Rafael Nadal.

Na akci, která je pro svou prestiž často označována jako „pátý grandslam“, startoval rodák z Bělehradu naposledy v roce 2019, kdy vypadl ve 3. kole.

V roce 2020 byl turnaj z důvodu propuknutí celosvětové pandemie nového typu koronaviru zrušen. Následujících třech ročníků se pak Djokovič nemohl zúčastnit kvůli absence očkování, které bylo podmínkou pro vstup na území Spojených států.

Šestatřicetiletý Djokovič bude v Indian Wells útočit na šestý titul. Mezi tamější šampiony už se postupně zapsal v letech 2008, 2011, 2014, 2015 a 2016.

Na seznamu přihlášených hráčů, který byl nedávno zveřejněn organizátory, nechybí ani Rafael Nadal. Sedmatřicetiletý Španěl se letos vrátil na okruh po téměř roční pauze v Brisbane, kde podlehl ve čtvrtfinále Australanu Jordanu Thompsonovi. Následně se kvůli zranění odhlásil z Australian Open. Nadal, jenž v žebříčku postupně klesl na současnou 647. pozici, v minulosti triumfoval v Indian Wells celkem třikrát.

Prestižní podnik kategorie ATP Masters 1000 s názvem BNP Paribas Open je v Indian Wells na programu od 6. do 17. března. Celková finanční dotace se blíží 12 milionům dolarů. Titul bude mezi muži obhajovat Španěl Carlos Alcaraz.