Rune terčem posměchu kvůli vlasům. Jeho holič by za to měl jít sedět, vtipkoval fanoušek

- Jan Vojkůvka

Dánský tenista Holger Rune zaujal na turnaji ATP v Montpellieru řadu tenisových fanoušků. Nešlo ovšem o jeho výkony, nýbrž o účes, se kterým na kurt vyrazil. Pokud si jej neudělal sám doma před zrcadlem, pak by podle mnohých měl jeho holič okamžitě se svou praxí skončit. A to je jeden z těch mírnějších názorů.

Dvacetiletý Rune po vyřazení ve druhém kole Australian Open provedl mnohé změny, mezi kterými byl i rozchod s trenérem Severinem Luthim, avšak na turnaji ATP v Montpellieru mu to moc platné nebylo. Postoupil sice do semifinále, ve kterém se ale proti Bornovi Čoričovi příliš nechytal a v průběhu druhé sady skrečoval kvůli zranění pravé ruky, kterou si nechal ošetřovat.

Mnohem víc než projevem na dvorci však Rune zaujal účesem, který schovával pod kšiltovkou. Rune do Francie přijel v bojové náladě, k čemuž ozdobil svou hlavu tzv. mohawkem, při kterém jsou strany hlavy vyholené a uprostřed je ponechán delší pruh vlasů. V rukou amatéra se však tento účes může proměnit ve vcelku nepovedené „vrabčí hnízdo“.

Rune se tak stal v Montpellieru nedobrovolně terčem posměchu fanoušků, kteří na jeho účet vtipkovali na sociálních sítích. Zároveň se poměrně ostře obouvali do holiče, který Runemu takový účes udělal. Pokud si jej Dán nedělal sám před zrcadlem.

„Jeho holič by si za to měl odsedět trest,“ napsal jeden z fanoušků na sociální síti X.

„Už jenom za ty vlasy bych ho diskvalifikoval,“ napsal jiný uživatel na adresu Runeho. „Co si to udělal s vlasy? Vypadá jako zločinec,“ přidal se další z fanoušků. Někteří dokonce v komentářích zmínili, že k takovému účesu jej musela přinutit jeho maminka Aneke, která má z pozice manažerky na svého syna až příliš velký vliv.

Sedmý hráč světa by se měl vrátit na kurty příští týden v Rotterdamu.