Sociální sítě? Žije se mi bez nich dobře, nemám je rád, tvrdí hvězdný Sinner

- Filip Lefenda

Po nedávném triumfu na grandslamu v Melbourne se z Jannika Sinnera stala definitivně sportovní hvězda celosvětového formátu. Mladý Ital platí za mimořádně přátelského chlapíka, který mimo své tenisové schopnosti oplývá i intelektem a skromností. Vítěz letošního Australian Open věří, že jej životní úspěch nikterak nepoznamená a bude nadále sám sebou. Zároveň přiznal, že na rozdíl od mnoha dalších tenistů není fanouškem sociálních sítí.

„Nemám rád sociální sítě. Dětem radím, aby na nich byly opatrné,“ cituje světovou čtyřku portál TennisWorld.

„Někdy člověk zveřejní fotku, na které vypadá šťastně, ale realita je zcela opačná. Už to je samo o sobě špatné. Nebo něco napíše, i když si ve skutečnosti myslí úplně něco jiného,“ nedělá si iluze o přetvářce na sociálních sítích.

„Snažím se je používat co nejméně. I když občas musím některé věci kontrolovat sám osobně. Žije se mi bez nich každopádně dobře, raději se koukám na seriály,“ přiznává.

Sinner je přesvědčen, že zápis mezi grandslamové šampiony nezmění nic na jeho skromné povaze. „Jsem si jistý, že zůstanu nadále stejný. Prostým dvaadvacetiletým klukem, který si rád jako ostatní zahraje hru na počítači,“ dodal.

Jannik Sinner si v Melbourne dokráčel pro premiérový grandslamový titul v kariéře. Ve finále proti Rusu Medveděvovi otočil nepříznivé skóre 0:2 na sety. V letošním roce ještě na okruhu nenašel přemožitele. Vrátit by se na něj měl v polovině února, kdy je přihlášen na halovou pětistovku v nizozemském Rotterdamu.