Davis Cup volá! Reprezentant Macháč si pochvaluje trénink, míčky i nové oblečení

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z VENDRYNĚ – Jako poslední se připojil k českému daviscupovému týmu Tomáš Macháč, který má za sebou vydařenou účast na Australian Open. Třiadvacetiletý český tenista postoupil v Melbourne Parku do třetího kola dvouhry a semifinále čtyřhry. Formu by rád potvrdil i ve Vendryni u Třince, kde se o víkendu 3. a 4. února uskuteční kvalifikační utkání s Izraelem.

Máte za sebou náročný přesun z Austrálie. Jaká byla cesta?
Cesta byla fajn, měl jsem dobrý spoj. Letěl jsem v sobotu a vrátil se v neděli odpoledne. Navštívil jsem svého léčitele, v pondělí jsem za ním jel znovu. Dnes ráno kolem půl sedmé jsem se probudil, dal jsem si snídani a vyrazil na cestu. S jet lagem je to samozřejmě boj, jsem celkem unavený. Ale musím říct, že přesun jsem zvládl velice dobře.

Stihl jste tady ve Vendryni už potrénovat?
Ano, po příjezdu jsem si dal rychlý oběd a spořádal jsem i čokoládu. (usmívá se) Rozcvičil jsem se a hodinku si zahrál. Na to, že jsem teď čtyři nebo pět dní nehrál a ještě cestoval, byl trénink skvělý. Pokusím se dát do pohody, zrelaxuju a zítra budu zase připraven.

Co soudíte o povrchu a hlavně míčcích ve Vendryni?
Jsem moc rád za to, že máme stejné míčky jako v Austrálii a že nemusíme bojovat s nějakými jinými. Kurt je velmi příjemný, není rychlý ani pomalý. Je tak akorát.

Jak hodnotíte novou týmovou kolekci, v níž mají více prostoru modrá a červená barva?
Oblečení je pěkné. Myslím, že je to dobrá varianta. A materiál je příjemný. (usmívá se)

Ohlédnete se ještě za Australian Open, kde jste byl nejúspěšnějším českým tenistou? Připsal jste si tam postup do třetího kola dvouhry a semifinále čtyřhry po boku Číňana Č'-čena Čanga…
Austrálie za mě byla supr, od Brisbane jsem to zvládl až na Adelaide velice dobře. Zápas s Francesem Tiafoem byl neskutečný, byla to pro mě velká zkušenost. Škoda utkání s Karenem Chačanovem, bylo to o kousíček, na míčky jsem dokonce vyhrál. I s těmito tenisty můžu hrát a porážet je, což je dobré zjištění. A debl? Nemůžu ani říct, že byl nad očekávání. To bych kecal. Bylo to něco, co jsem vůbec nečekal.

Vaše výsledky v Davis Cupu jsou fantastické, dosud jste vyhrál sedm z osmi singlových utkání. Teď si v této týmové soutěži poprvé zahrajete doma…
Je super nastoupit před domácími fanoušky. Jsem nadšený, že si tady můžeme zahrát a že nemusíme nikam cestovat. Uvidíme, jak to půjde. Že bude vyprodáno, je dobrá zpráva. Myslím, že atmosféra bude skvělá. Těším se na to.


Galerie