Hlavní motivace? Ukázat se českým fanouškům! Moc se těším, líčí nadšený Lehečka

- Marek Bartošík, Filip Lefenda

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z VENDRYNĚ – Jiří Lehečka vstoupil do nového tenisového roku tou správnou nohou. V půlce ledna si na podniku v Adelaide došel pro premiérový titul z okruhu ATP. „Předváděl jsem tenis, který jsem od sebe očekával. Před sezonou jsem prohlásil, že chci vyhrát první trofej. Povedlo se mi to hned během úvodního turnaje,“ pochvaluje si dvaadvacetiletý Čech, jenž by měl být o víkendu tahounem českého daviscupového výběru v kvalifikaci proti Izraeli. A je rád, že si konečně bude moci vychutnat atmosféru domácího prostředí.

Lehečka se v průběhu australského léta potýkal s bolavým ramenem. Po příletu do Prahy proto vyhledal sportovního fyzioterapeuta Martina Janouška. Po pár dnech volna se přesunul do Prostějova, kde podstoupil od čtvrtka do soboty náročné tréninkové bloky. „V sobotu už to bylo opravdu maso. V neděli jsem se proto rozhodl dát si volno. Udělal jsem si fyzio, odpočinul si a dnes už jsem byl zase naprosto v pohodě připravený skočit na kurt,“ popsal novinářům na on-line tiskové konferenci během pondělního dopoledne.

Prostředí ve Vendryni u Třince si aktuálně 31. hráč světového pořadí pochvaluje. „Je to tady pohodlné. Nemusíme nikam dojíždět. Z pokoje jdeme na kurt, což je v tenisovém světě hodně ojedinělé. Turnaj ATP v Dubaji má hotel přímo na kurtech, ale jinak se to zažívá hrozně výjimečně. Na to, jak je hala malinká, tak dvorec vypadá skvěle. Míče jsou stejné jako na Australian Open, což je fajn. Cítíme se dobře, všem nám to tu sedí,“ líčil Lehečka.

Svěřenci kapitána Navrátila budou proti soupeři plnit roli výrazných papírových favoritů. Týmová jednička nicméně ví, že není radno nic podcenit. „V Davis Cupu je to vždy trochu jiné. V této sestavě jsme proti nim hráli v Tel Avivu, kde to byl obrovský boj. Byli schopní se před vlastním publikem vyburcovat a předvádět neuvěřitelné výkony. Teď bude výhoda prostředí na naší straně. Budeme se snažit to vzít poctivě, dát do toho vše a vyhrát,“ ubezpečil tenista z Kněžmostu.

Zápasů před českým publikem už se nemůže dočkat. „Strašně moc se těším. Když jsem se dozvěděl, že budeme hrát doma, byl jsem nadšený. Na to, že tu bude jen 1200 lidí, jde o hezkou halu. Kdyby byla větší, přišlo by lidí o dost víc, ale nedá se nic dělat. Pro nás je hlavní, že hrajeme doma. Po pěti letech můžeme ukázat daviscupový tenis českým fanouškům. To je něco, co je pro nás hlavní motivací,“ vyprávěl Lehečka.

Vzápětí zmínil i další pozitivum. „Je to fajn i proto, že poté všichni pokračujeme na halových turnajích v Evropě. Můžeme se připravit na halové podmínky a hodně toho natrénovat,“ dodal.

Český tým vyfasoval pro letošní sezonu zbrusu novou kolekci oblečení v národních barvách, která se od té minule značně odlišuje. „Je super, jsem spokojený. Jde o změnu materiálu i střihů, máme i trička s dlouhými rukávy. Jsem rád, že vedení tenhle krok udělalo. I barevně se to přiblížilo tomu, co bychom všichni chtěli,“ zakončil s úsměvem Lehečka.


Galerie