Životní jízda skončila ve čtvrtfinále. Převládá zklamání, chtěla jsem odjet až za pár dní, štve Noskovou

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Velké očekávání vystřídal velký smutek. Devatenáctiletá Linda Nosková si semifinále Australian Open nezahraje, když nedokázala najít protizbraň na Ukrajinku Dajanu Jastremskou a prohrála s ní 3:6, 4:6. Noskové nešlo upřít bojovnost, ale zdálo se, že během zápasu vůbec nenašla rytmus.

„Úplně jsem se dnes nedostala ke své hře. Ona pořád útočila a kolikrát to sjelo tak, že jsem míček ani nestihla. Bylo těžké z toho něco vymýšlet. Zároveň mi přišlo, že jak jsem dva dny nehrála zápas, tak jsem se dnes úplně nedostala do rytmu a v utkání jsem úplně nebyla ani hlavou. Soupeřka dnes zahrála velmi dobře, sama jsem naopak nedala, co jsem měla nebo mohla. Tentokrát jsem se na kurtu úplně nenašla, takže smůla,“ hodnotila utkání.

Nosková si netradičně vybrala po losu příjem, ale při úvodním podání Jastremské neuhrála ani bod. „Jednou za čas to takhle dělám, hlavně když mě čeká těžký nebo důležitý zápas. I ty lepší hráčky si ne vždy v první gemu hned najdou rytmus. Když pak někoho brejknu, je to hned na úvod povzbuzení,“ vysvětlovala svůj krok.

Následně však udržela podání a poprvé a naposledy v duelu Jastremskou brejkla. Když pak po zápase Nosková analyzovala své šance, tuhle příležitost vypíchla jako první. „Bohužel jsem jí hned dala zpátky svůj servis. Nic zadarmo mi nedala, ani míček mně nepustila. Oproti mým minulým zápasům bylo dnes opravdu horko. Míčky hodně létaly a ona hrála navíc velmi rychle,“ přemítala.

Noskovou hodně při servisu trápilo sluníčko. Na jedné straně se jí velmi špatně podávalo a její soupeřka se dokázala se stejným problémem vypořádat lépe. „Slunce dnes hrálo velkou roli. Na té jedné straně jsem při servisu neviděla vůbec nic. Když už jsem tam první servis dala, tak při následném míči už jsem měla ze sluníčka úplně bílo před očima,“ krčila rameny. „Udržet si na téhle straně servis bylo fakt těžké a spíš bylo hlavní brejknout ji na té druhé straně, abych se nemusela spoléhat na tento servis.“ Prorazit servis Jastremské se však Češce podařilo za celé střetnutí jen jednou.

Občas měla Nosková na kurtu dobré momenty, ale ty horší nakonec převažovaly. Nosková je zvyklá hrát agresivně a přetlačit soupeřku, ale v celém klání zaznamenala pouze šest winnerů oproti devatenácti soupeřčiným. „Necítila jsem se dnes na kurtu stoprocentně, minulý zápas jsme nedohrály a za ty dva dny jsem nějak vypadla z rytmu. Naopak soupeřka měla od začátku zápas pod kontrolou. Hodně jsem jí to ulehčila. Byla vždy o krůček přede mnou a mně chybělo více winnerů nebo i es.“

Na tiskové konferenci byla talentovaná česká hráčka evidentně zklamaná. Vzhledem k šancím, které se před ní otevřely, chtěla víc než vyřazení ve čtvrtfinále. „Semifinále v Brisbane a čtvrtfinále v Melbourne jsou možná dobré, ale teď nemám pocit, že budu odjíždět spokojená. Odlétat jsem chtěla až za pár dní, teď je to velké zklamání. Musím makat dál,“ přiznala tenistka z Velké Lhoty na Vsetínsku.