Stopka po třísetovém boji. Jsem ráda, že jsem si tu mohla zahrát, říká juniorka Paštiková

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Bojovala, seč jí síly stačily, ale na Američanku Tyru Caterinu Grantovou, dvanáctou hráčku světa, to ve druhém kole juniorského Australian Open nestačilo. Patnáctiletá Julie Paštiková jí nedala nic zadarmo a prala se o úspěch se vší vervou, nakonec však prohrála 6:3, 2:6 a 3:6. Na kurt si přibalila jako talisman hnědého medvídka. „Ani on mi nebyl nic platný. Nebyl to špatný výkon, ale mohla jsem vyhrát,“ uvedla věcně.

Paštiková v maratónském úvodním gemu proměnila šestý brejkbol a o náskok po celou první sadu nepřišla. „Na začátku jsem hrála lépe. Pak soupeřka přestala dělat chyby a zlepšila se. Já jsem naopak trochu vypnula. Celou první sadu mi chodil výborně servis, ale pak mi přestal najednou jít. Byla to škoda,“ litovala tenistka, která se do hlavní soutěže v Melbourne dostala až na poslední chvíli.

Američanka hrála trochu pasivně, ale taktika se jí postupem doby začala vyplácet. „Grantová čekala, s čím přijdu, a bohužel jsem začala dělat chyby. Hned na začátku třetího setu jsem si zase prohrála podání, to jsem neměla.“ Přes veškerou snahu si už olomoucká tenistka nedokázala vzít ztracený servis zpět.

Na pozápasový rozhovor dorazila jako profesionálka, ale smutek byl na její tváři jasně patrný. „Po prohraném zápase se to těžko hodnotí, to je člověk vždycky naštvaný. S úplně dobrými pocity odjíždět nebudu, ale jsem ráda, že jsem si tu mohla zahrát,“ pokusila se o zhodnocení.

Paštiková ještě odpoledne uspěla v deblu s česky hovořící Němkou Julií Stuskovou a ve čtyřhře si zahraje čtvrtfinále. „Do debla dám všechno jako vždycky a ještě bychom tu mohly zkusit udělat nějaký výsledek aspoň v něm,“ doufala hráčka, která si jinak prostředí v Melbourne moc pochvalovala. „Je to tady neskutečně krásné. Jsou tu na mě všichni milí. Všechno tu šlape tak, jak má,“ dodala na závěr rozhovoru.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry juniorek
JULIE PAŠTIKOVÁ – Tyra Caterina Grantová (USA) 6:3, 2:6, 3:6

2. kolo čtyřhry juniorek
Brunkelová (DEN), Carneirová (BRA) – PAŠTIKOVÁ, Stuseková (GER) 3:6, 2:6