Jsme na dobré vlně, pochvaluje si Pavlásek před bitvou o melbournské čtvrtfinále

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Ve výborných výkonech na Australian Open pokračoval se svým spoluhráčem Arielem Beharem devětadvacetiletý Adam Pavlásek. Ani ve druhém kole česko-uruguayský pár neztratil své podání a ve dvou setech (6:3, 7:6(9)) porazil kolumbijsko-brazilskou dvojici Nicolas Barrientos, Rafael Matos.

„Soupeři hráli úplně jinou hru než včera Murray s Venusem, ale pokračovali jsme ve výkonu, který jsme předvedli v prvním kole. Po vyhraném setu jsme měli brejkboly ve dvou gemech po sobě i ve druhém setu, ale ty jsme bohužel nevyužili. To je trochu nakoplo. Soupeři začali postupně lépe returnovat, takže se i při našem podání dost hrálo,“ hodnotil zápas Pavlásek.

V tiebreaku pak s Beharem vedli už 5:1, ale nakonec ve zkrácené hře museli odvracet dva setboly. „Na začátku tiebreaku jsem zahrál výborně dva returny a pak jeden volej, neskutečně mi to do stavu 5:1 sedlo. Pak se ale soupeři vrátili zpátky. Nejprve zahráli šťastný těsný míč na lajnu, podrželi si podání a pak Barrientos při mém servisu zavřel oči a poslal neskutečný prohoz po lajně,“ popisoval Čech tiebreak. Do stavu 9:9 pak s přehledem vyhrával míče servírující pár. „Pak jsme konečně dostali míč do výměny a Barrientos zahrál volej do pásky a získali jsme rozhodující minibrejk. Zvládli jsme to, ale soupeři dobře zahráli a museli jsme odvracet v tiebreaku dva setboly. Mohlo to dopadnout jakkoliv a jsme moc rádi, že jsme nemuseli hrát třetí set,“ dodal.

Sobotní zápas trval o více než půlhodinu déle než první kolo. „Murray s Venusem hráli hodně deblově, v podstatě ze sta procent se po servisu sápali na síť. Barrientos s Matosem hráli hodně odzadu a bylo k vidění daleko více výměn,“ porovnával Pavlásek, který si všiml i rozdílů na servisu. „Včera Murray nepodával rychle, ale snažil se servis umisťovat, Venus do toho ze servisu chodil víc. Dneska Barrientos všechno servíroval vabank buď anebo, Matos šel hodně na procenta,“ rozebíral Pavlásek detaily pro tenisové fajnšmekry. 

Behar s Pavláskem tentokrát nastoupili sladěni v tričku s kočkou na zádech. „Nijak jsme se nedomlouvali a oba si vzali stejná trička, se kterými jsme hráli turnaj v Hongkongu. Uvidíme, v čem nastoupíme dál. Zase se nebudeme nijak domlouvat,“ usmál se bývalý 72. hráč světového žebříčku ve dvouhře.

Ve třetím kole čeká Behara s Pavláskem Santiago González s Nealem Skupskim. Skupski loni vyhrál s Koolhofem Wimbledon a ve čtvrtfinále jim Behar s Pavláskem vzali první set, byť nakonec prohráli. „Mohla by pro nás být výhoda, že González se Skupskim spolu hrají teprve druhý turnaj. González hrál dříve s Rogerem-Vasselinem a oba jsme je spolu porazili v hale v Antverpách loni v září. González se Skupskim jsou oba výborní a zkušení deblisté, kteří se pohybují okolo desátého místa na světě. Není to na třetí kolo nic lehkého, ale jsme na dobré vlně a můžeme jen překvapit. Oni jsou ti, kteří musejí. Šance určitě máme. Vždyť včera tady první nasazení Dodig s Krajickem překvapivě prohráli s Čačičem a Molčanovem,“ uzavřel rozhovor Adam Pavlásek.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo čtyřhry mužů
Barrientos (COL), Matos (BRA) – Behar (URU), PAVLÁSEK 3:6, 6:7(9)