První kolo zapomenuto, Krejčíková se rozjela! A teď vyzve parťačku Siniakové

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Takhle přesně si to Barbora Krejčíková představovala. Ve středu na kurtu působila jistě, soupeřka se díky její aktivní hře nezmohla na žádný odpor. Na útulném dvorci číslo tři dominovala a nechala zapomenout na rozpačitý výkon z úvodního kola Australian Open. „Cítila jsem se lépe než v neděli. Jsem spokojená, dařilo se mi od začátku do konce,“ okomentovala dění na kurtu.

Barbora Krejčíková si musela na svůj zápas 2. kola australského grandslamu pár hodin počkat. Melbourne se probudilo do deštivého rána, a tak se nějakou dobu na nezastřešených dvorcích nehrálo.

Obě tenistky nastoupily na kurt krátce po druhé hodině. A sotva utkání započalo, požádala Němka Tamara Korpatschová o pauzu na ošetření. „Bylo to nepříjemné. Přesto jsem se snažila připravit takovým způsobem, abych předvedla co nejlepší výkon,“ nechala se slyšet vítězka French Open z roku 2021.

A tento záměr Krejčíkové vyšel na jedničku. Soupeřku ve všech směrech přehrávala, ani jednou nepřišla o servis a vyslala 30 vítězných úderů. Do další fáze Australian Open postoupila za hodinu a 25 minut po setech 6:2 a 6:2. „S výjimkou jednoho gemu ve druhé sadě jsem dobře podávala, dost jsem si tím pomáhala. Jsem ráda, že jsem odehrála kvalitní zápas,“ těšilo rodačku z Ivančic.

Krejčíková proti německé soupeřce podala o poznání suverénnější výkon než s Japonkou Hontamaovou. „Dva dny volna mi pomohly, dost jsme potrénovali a snažili se zapracovat na činnostech, ve kterých jsem trochu tápala. Na tiskovce po prvním kole jsem byla k sobě kritická, nicméně když jsem se na utkání podívala zpětně, nebyl to zase tak špatný výkon. Na kurtu mi přišel o poznání horší,“ ohlédla se za svým působením v úvodní rundě.

Ve středu ji přišlo podpořit i několik fanoušků, v hledišti bylo k vidění také pár českých vlajek. „Všimla jsem si jich na konci. Jsem moc ráda, že mi přišli zafandit. Bylo to příjemné, určitě mi pomohli,“ usmívala se.

A divácká přízeň se bude české tenistce hodit i v dalším souboji. Čeká na ni totiž domácí Storm Hunterová, nová deblová parťačka Kateřiny Siniakové. „Podíváme se na nějaký zápas a vymyslíme strategii. Těším se, budu se snažit dojít co nejdále. A že je to nová spoluhráčka Katky? To v mé motivaci nebude hrát žádnou roli,“ ujišťovala Krejčíková.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry žen
Tamara Korpatschová (GER, 80.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (11.) 2:6, 2:6